phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Петък, 26 Май 2017 17:57

ДАМИР /САРП АККАЯ/ - БОСЪТ НА БАЛКАНСКАТА МАФИЯ

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Сарп Аккая – Край на ергенския живот

За ролята на боса на балканската мафия, който става съдружник на Харун, е поканен известният актьор Сарп Аккая. Българските зрители го помнят като Тевфик, полицая под прикритие в незабравимата поредица “Езел”, и като Атмаджа, тайнствения охранител на шахзаде Мустафа във “Великолепният век”. В историческата суперпродукция участват и по-голямата му сестра Есра, както и близнакът на Сарп – Кая. Кая Аккая изгражда образа на Локман, телохранител на султан Сюлейман, а Есра Аккая се превъплъщава в Конук – жена с леко поведение, която съблазнява Сюмбюл ага. Освен възможността да участва в общ проект с близките си, Сарп открива и хоби по време на снимките. “С Кая и Есра бяхме много щастливи да бъдем част от екип доказани професионалисти. Качеството на продукцията е на изключително високо ниво. Колегите са прекрасни и е истинско удоволствие да се работи с тях. До 34-годишна възраст нямах собствено хоби, но благодарение на “Великолепният век” и Атмаджа вече имам- ездата дава най-прекрасното усещане, което съм изпитвал досега през живота си. Допадна ми и ръкопашният бой, научих доста интересни техники, така че, ако един ден се наложи да изиграя ролята на воин, смея да твърдя, че се чувствам подготвен”, споделя актьорът.

СЕМЕЙНА ЧЕРТА

Сарп Аккая е роден на 13 Май 1980г. В Истанбул. Детството му преминава в безгрижни игри из улиците на квартала в компанията на брат му Кая. По онова време баща им постоянно им дава за пример тяхната по-голяма сестра Есра, която следва театър в университета “Мимар Синан” в Истанбул. “С брат ми Кая винаги сме били едно цяло, сестра ни, която е по-голяма от нас с десет години, е нашата опора. Завиждахме на приятелите й, защото мислехме, че работата на артиста преминава леко, в смях, шеги и закачки.” Сарп и Кая също записват специалност “Театър” в университета “Мимар Синан”. Малко преди дипломирането си заедно с няколко приятели създават театрална трупа. За жалост не успяват да припечелват достатъчно, за да се издържат. Започват работа в местен бар. Сарп признава, че с мъка се опитва да запомни съставките на приготвянето на различните коктейли, но полага огромни усилия, защото “нямаше друг начин да успея да се развия професионално като актьор. Имах нужда от средства и работех по 15 часа на ден.” Постепенно Сарп успява да развие таланта си и се изявява както на театралната сцена, така и на малкия и големия екран. Повратна точка в неговото кариерно израстване е присъединяването му към актьорския състав на сериала “Езел”, който се превръща в истински хит. След приключването на снимките Аккая е ангажиран с роля в поредицата “Безмълвните”(2012). Запомнящи се са участията му във филмите “Лабиринт”(2011) и “Почерк”(2012), както и в сериала “Февруари”(2012). “Превъплъщенията ми в Тефик от “Езел” и в Билал от “Безмълвните” ми помогнаха да се развия професионално и са ми скъпи. Чрез тях натрупах ценен опит. Винаги съм имал късмета да работя с много талантливи сценаристи”, признава актьорът. Кариерата на Кая също се развива успешно – от епизодични участия в хитовите сериали “Имението с лозите” и “Семейство” до по-големи роли в поредиците “Моят приятел” и “Огнено сърце”, в която изгражда образа на Джансел. През 2012г. той сключва брак с мениджърката Селен Сюрел, а през 2016г. се ражда синът им Демир. И при двете щастливи събития първи, разбира се, го поздравяват близнака му Сарп и сестра му Есра. Нейният личен живот не се развива толкова благоприятно след 5 неуспешни брака, Есра се развежда с поредния си съпруг, с когото са осиновили етиопско сираче, наречено Джан Алекс Кембъл.

РОМАНТИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

За разлика от брат си и сестра си, Сарп не бърза да се обвърже трайно. В клюкарските рубрики в пресата непрекъснато се появяват негови снимки в компанията на нови романтични завоевания. Медиите му приписват предпочитание към крехките блондинки. Относно персонажите си в “Езел" и “Безмълвните”, страдащи от несподелена любов, Сарп признава: “Любовта често ни изправя пред трудности и изпитания. Но по-скоро става дума за борба, а не за болка. Ако имаше истинска болка, хората не биха се влюбвали. Любовта и страданието вървят ръка за ръка. В живота харесвам искрените и самостоятелни жени, които умеят да се справят с предизвикателствата по пътя си.” В свободното си време Сарп се отдава на пътешествия, обича да лети със самолет и да играе на електронни игри. Изключително контактен и социален, той рядко се усамотява в дома си. Освен с колегите актьори, Сарп общува и с друг приятелски кръг – компанията, с която израства от детска възраст и с която продължава да поддържа контакт. Той обитава горния етаж на къщата, в която брат му Кая живее със семейството си. “С него сме изключително свързани. Като част от тялото ми е. В квартала живеем много задружно като едно голямо семейство.” Сарп разкрива, че не обича насилието и ролите, които го изискват. В продължение на три години и половина посещава психологическа терапия, за да опознае по-добре вътрешното си “Аз”. “Актьорската професия е съвсем естествена за мен. Тя е игра и аз играя, както го правят децата. Увличам се и забравям за околния свят. Всъщност не се превъплъщаваме в друга личност, а се опитваме да открием в персонажа си черти, които са ни близки. Не вярвам в класическото обучение на актьора, въпреки че съм завършил консерваторията, а сестра ми и барт ми преподават актьорско майсторство. Аз се опитах да забравя много от нещата, на които са ме учили в театралната академия, и научих много повече в процеса на работа в сериалите и киното. Обожавам децата, защото са толкова естествени и непресторени дори когато фантазират и изричат неистини. Бих искал да имам собствени деца.” Може би фактът, че става чичо, подтиква Сарп също да скъса с ергенския начин на живот и да семейно гнездо. След края на снимките на “Твоят мой живот” през Март 2017г. Актьорът подарява годежен пръстен на приятелката си Синем Ялчънкая по време на баскетболен мач на “Фенербахче” на “Юлкер Спорт Арена.” Изненадана и трогната от неочакваното предложение за брак, Синем приема да се омъжи за известния актьор. Тя е по-млада от него с три години и е завършила пиано и цигулка в музикалната гимназия в Истанбул. След това продължава обучението си по музикална педагогика в университета “Мимар Синан”. Успоредно с преподавателската дейност, тя изнася концерти като певица заедно с известни музикални групи. Очаква се следващия сериал на Сарп Аккая.

в."ТВСАГА"

Последна промяна на Петък, 26 Май 2017 18:06

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ