phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Вторник, 05 Октомври 2010 14:56

Panasonic попълни линията си от професионални видеокамери с твърде необикновено решение

Оценете статията
(0 гласа)

 

Новият продект е получил името Panasonic AG-AF100 и е първата в света видеокамера, изпълнена по стандарта Micro Four Thirds (Микро 4:3). Преди време компанията пусна в този формат само цифрови фотоапарати, като моделите Panasonic Lumix DMC-G1/GH1/GF1.

Професионаьната видеокамера Panasonic AG-AF100 няма вградена система от огледала, въпреки че размерът на матрицата подхожда на стандартна SLR камера. Тази матрица позволявада се снима Full HD видео с качество 1080p/30 със същата дълбочина на рязкост и широки ъгли, както и при филмовите камери, използващи 35 мм лента. При то ва габаритите са значително по-малки не само от филмовите, но и от повечето цифрови аналози.

Стандартът Микро 4:3 позволява с Panasonic AG-AF100 да се използва допълнителни варианти от сменяеми обективи. С помощта на адаптер към камерата може да се закрепят обективи Leica, а също Canon и Nikon. Като професионален модел, Panasonic AG-AF100 има интерфейс HD-SDI (предаване на некомпресиран видеопоток) и два порта XLR (запис на звук, подходящ за формата Dolby AC3).

Освен това, Panasonic AG-AF100 може да записва широкоформатно видео със съотношение на страните 16:9 във формат AVCHD с максимален битрейт 24 Мбит/с. Скоростта на запис в режимите 1080i и 720p достигает до 60 к/сек., а заснетият материал се съхранява на 2 карти SDXC. Продажбите ще започнат до края на годината, а цената вероятно ще е относително ниска, доколкото камерата е предназначена за независими кинорежисьори и други с неголям бюджет

 

Последна промяна на Вторник, 05 Октомври 2010 15:03

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ