phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Сряда, 20 Октомври 2010 09:10

Pentax 645D

Оценете статията
(0 гласа)

Преди време се появи информацията, че PENTAX разработват средноформатен цифров фотоапарат, като на изложението PMA 2006 беше показан прототипа му. По-късно беше забелязан и на Photokina 2006.

Следващите години преминаха под знака на очакването за поклонниците на марката, до официалното представяне на PENTAX 645D. Днес вече са ясни датата на пускането му на пазара в САЩ и цената му - тяло Pentax 645D ще може да се закупи през месец декември тази година на цена $9995,95. Обективът smc PENTAX-D FA 645 55mm F2.8 също ще е наличен през месец декември на цена $1199,95.

По думите на производителя PENTAX 645D «съчетава изключително качество на изображението, отлична мобилност и способност за достъпно професионално снимане извън помещение».


В камерата се използват матрица с размер 44х33мм. с резолюция около 40 МП и процесор за обработка на изображенията PRIME II. Производител на CCD сензора е Kodak. За разкриването на пълния потенциал на обективите и достигането на максимална детайлизация пред матрицата липсват филтри. Апаратът притежава механизъм PENTAX Dust Removal (DR) II. Важна особеност е новата 11-точкова система за автофокус SAFOX IX+ (9 кръстосани). Измерването на експозицията се извършва от 77-сегментна система. Визьорът е със стъклена призма и обхваща  98% от площта на кадъра.

PENTAX 645D има два слота за карти, тип SD и SDHC.

Мобилността се обезпечава от лекият и здрав корпус от магнезиево-стоманена сплав. Дисплеят е 3-инчов, има и втори спомагателен, като и двата са защитени от устойчиво стъкло. 70 уплътнения правят камерата влаго- и прахозащитена. Батерията D-LI90 позволява да се направят 800 кадъра с едно зареждане.

Несъмнен плюс е съвместимостта с обективи и аксесоари, разработени в миналото за системата PENTAX 645, включително обективите SMC PENTAX 645

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ