phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - САФИЕ СЕ СПАСЯВА, НО ИСКЕНДЕР Е ВЗРИВЕН

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

По време на похода войниците не се съобразяват с изпълнението на целите на султана. Осман и неговият помощник разбират колко е тежко положението на армията. Сюлейман ага казва на командира на еничарите, че някои от пашите настройват султана против неговите войници.

Давут паша спира каретата на Сафие и Бюлбюл. Пашата задържа султанката, за да разбере къде е Искендер.

Султанът се ядосва, че губи по време на атаките, а най-добрите пълководци загиват. Съветниците на падишаха продължават да го настройват срещу еничарите.

Сафие е арестувана и затворена в един хамбар. Тя не иска да каже на Халиме къде е Искндер. Кьосем също очаква вести за местонахождението на принца. Давут заплашва Сафие със смърт, ако не проговори.


Бюлбюл съобщава на Зюлфикяр и Хюмашах, че Сафие е отвлечена. Пашата тръгва да я търси.

По време на похода еничрите дезертират. Осман е бесен.

Палачът започва да души Сафие, но Зюлфикяр го убива и спасява султанката. Пашата убеждава Сафие да му се довери и да му разреши да изведе Искендер от столицата. Султанката вижда, че няма друг начин да спаси принца и се доверява на зет си.

Осман иска да накаже дезертиралите еничари, но съветниците му го спират.

Искендер научава че са отвлекли майка му заради него. Принцът се съмнява в Кьосем. Зюлфикяр не отрича, но настоява Искендер по-бързо да напусне столицата.

Султанът държи реч пред армията и заповядва да се екзекутират дезертьорите. Ръководството на корпуса недоволства от заповедта.

Искендер заминава, за да събере армия. Обещава да се върне и да се качи на трона.

Сафие упреква Кьосем за своето отвличане и казва на султанката, че принцът е заминал. Кьосем отговаря, че Зюлфикяр винаги е работил за нея. А Сафие сама е изпратила сина си на смърт.

Искендер отваря сандъка с принадлежностите на баща му и корабът се взривява. Хюмашах не може да повярва и се втурва към пристанището. Зюлфикяр я хваща. Султанката упреква мъжа си, че той е убил брат й. Хюмашах се развежда.

Еничарите се бунтуват. Осман се чуди какво да прави. Решава да изслуша бунтовниците лично. Командира на корпуса обвинява пашите, че са манипулирали падишаха.

Сафие пита дъщеря си дали Искендр наистина е мъртъв. Хюмашах не смее да отговори.

Кьосем благодари на Зюлфикяр. Пашата казва на султанката, че няма да помогне за свалянето на султана от власт, тъй като се е заклел пред покойния Ахмед да пази децата му.

Еничарите поставят на падишаха ултиматум да се върнат в столицата и пашата предател да бъде наказан.

Сафие е съсипана. Праща Бюлбюл да извика Кьосем, за да се срещне с нея и отива в двореца.

Сафие е посрещната като кралица в харема. Дори Мелексима я поздравява с добре дошла. Сафие отново влиза в ролята си на Валиде султан и се разпорежда в харема...

Източник: Теленовелас

Последна промяна на Четвъртък, 14 Септември 2017 12:44

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ