phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ"- ФАРИЯ ЧАКА ДЕТЕ ОТ МУРАД, НО ЩЕ СЕ РОДИ ЛИ ТО?

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Изправен срещу предателствата на братята си, султанът от „Великолепният век: Кьосем” и не подозира, че тронът му се клати

Младите влюбени от „Великолепният век: Кьосем” се радват на крехко щастие, което всеки иска да им открадне. В същото време валиде е на път да извърши ново престъпление, за да опази властта в ръцете си. Поръчва на Хадже да заключи Гюлбахар в хамама. Съперницата й припада от високата температура.

След като я свестяват, валиде я заплашва – или да издаде местоположението на Елянур, или да се прости с живота си. Гюлбахар показва характер и Кьосем нарежда да я върнат в хамама. Хадже предупреждава господарката си, че смъртта на съперницата й ще отвори очите на падишаха за предателството на брат му.

Фария прави сцена на султана, обидена от подмятанията на Айше, че му е държанка. Иска неговата абсолютна вярност. Мурад обаче живее според други традиции. Ибрахим научава за драмата на Касъм и обвинява Баязид в предателство. Зейнел спасява Гюлбахар от хамама. Ибрахим споделя с майка си как се е стигнало до отвличането на Елянур.

Гевхерхан обвинява Силяхтар, че е разбил сърцето на Атике. Той й казва, че никога не й е давал надежди. Принуден бил да признае, че обича друга. Гевхерхан му забранява да се приближава до нея и сестра й. Атике обаче не мисли да се отказва от любимия.

В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” Гюлбахар продължава с интригите срещу валиде. Внушава на Баязид, че при смърт на Мурад Кьосем ще го затвори като лудия Мустафа. Валиде е притисната от обстоятелствата и моли сина си да разреши на Гюлбахар да остане в двореца. Коварната султанка благодари на падишаха и майка му за милостта.


Местонахождението на Елянур е разкрито, но тя се отскубва от придружителите си, за да види Касъм. Хадже я заплашва и тя се хвърля от балкона пред погледа на смаяния си любим. Той иска да й помогне, но агата го задържа. Мурад вижда как реагира Касъм на трагедията.

Баязид изпитва срам, но майка му обвинява Касъм и валиде . Атике разказва на Фария за несподелената си любов. Отиват при Естер хатун, за да разберат дали тя не е любимата на Силяхтар. Хадже и Мелике опитват да заблудят повелителя за смъртта на наложницата му. Той обаче не вярва, че тя е крадла и нарежда на най-верния си човек да проведе разследване. Ханифе, приятелка на загиналата разказва всичко на Силяхтар. Той отказва да крие това, което е научил. Кьосем е принудена да признае всичко на повелителя и го моли да пощади живота на брат си.

Корнелиус обещава на Иляс паша да стане везир, ако провокира бунт. Синан обаче не е съгласен и се жалва пред Гюлбахар. Евлия казва на падишаха, че Иляс купува последователи, които да оспорят властта му. Той го изпраща в Дамаск.

Маргарита хваща човек на Кьосем да слага в храната на дъщеря й средства, които ще й попречат да забременее. Отхвърлената от Силяхтар Естер иска да си отмъсти. Айши и Фария се сбиват пред очите на валиде. Кьосем заплашва принцесата, но тя й казва, че ще разкрие номерата й пред повелителя. Валиде поръчва да упоят натрапницата. След като се събужда, принцесата научава, че майката на любимия й е била в покоите й.

Мурад нарежда да затворят Касъм, където е бил султан Мустафа. Кьосем прави Лялезар придворна дама. Тя съобщава новината за бебето на Фария в харема. Принцесата и валиде влизат в пореден сблъсък. Кьосем признава, че искала да навреди на любимата на сина си, но заради бременността й се отказала.

Гюлбахар продължава да настройва Айше срещу майката на падишаха. Подсказва й да разнесе клюката за Фария из столицата, за да я линчуват на публично място.

Докато преследват Корнелиус, той иска помощ от Синан. Предателят обаче го пробожда в гръб. Гюлбахар намира мъртвото тяло на Зейнел в леглото – знак, изпратен от всемогъщата валиде. Гевхерхан се огорчава като научава, че Силяхтар има авантюра д Естер. Той й се кълне, че това е история от миналото му. Тя не може да приеме любовта му заради падишаха . Той обаче не иска да се отказва.

Нов проблем надвисва над двореца в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Валиде предупреждава вироглавия си син, че е допуснал грешка с Иляс. Той не бил в Дамаск, а събирал войска срещу повелителя.

Източник: woman-onthe-top.net

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ