phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - МУРАД ЗАТВАРЯ КАСЪМ, ТОЙ ГУБИ РАЗСЪДЪКА СИ

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

 

Мурад изпитва съмнения. Той не знае как да постъпи с брат си. Като брат е готов да му прости, но като Султан, не може. Той постоянно си спомня как Осман уби Мехмет, той е бил още малък и вижда тази сцена от прозореца.

Иляс паша, заедно със Синан паша отива при абат Корнелиус. Абатът заповядва да се отправи в Балъ Кьосир в Анталия, за да подготви възстание срещу получените пари.Епохата на Кьосем и синовете й скоро трябва да приключи. Тогава на трона трябва да се възскачи Баязид, а Иляс паша ще получи длъжността Велик везир.

Синан паша е раздразнен от обещанието на Корнелиус да направи Иляс Велик везир, защото той самият е планирал тази длъжност за себе си. Той разказва за това на Гюлбахар султан. Тя също се възмущава и смята, че трябва да се избавят от Корнелиус възможно най-бързо, за да може Синан да заеме неговото място.


Фария научава, че Кьосем е заповядала да слагат противозачатъчно в храната й, за да не забременее принцесата от Мурад.

Евлия разказва на Мурад за това, че е видяла Иляс паша със злато. На Съвета на дивана Шей Ул Ислам призовава да не се наказва Иляс паша, защото той има огромно влияние в Анатолия и неговото наказание без ясни доказателства може да доведе до възстание. Той предлага да го изпратят надалеч, за да неутрализират неговото влияние.

Абаз Мехмет паша дарява вакфа на Кьосем: голяма сума пари. Кьосем обещава да съдейства да получи подобаваща длъжност.

Мурад съобщава на Иляс паша, че го е назначил за бейлирбей Шама и той е длъжен незабавно да отпътува.Синан паша съветва Иляс да изпрати някой друг вместо него в Шам., а той се отправя в Балй Кьосир да събира войска за възстание.

Кьосем казва на Мурад, че Иляс паша е поискал голяма сума пари от Естер.Тя не одобрява решението на Повелителя да го праща в Шам, а трябва да го накаже.


Кьосем заедно с лекарката пристигат през нощта в двореца при Фария.Валиде Султан има намерение да направи така,че фария никога да няма деца. Но внезапно се разбира, че Фария е бременна.

Мурад решава да заточи Касъм в специална стая в двореца, където е бил бившия султан, брат на султан Ахмед, побъркания Мустафа.


Последна промяна на Петък, 18 Май 2018 18:02

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ