phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - КЬОСЕМ НАРЕЖДА ДА УПОЯТ И ДА МАХНАТ МАТКАТА НА ФАРИЯ

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

 

Принц Касъм се страхува за живота си. Не може да спи цяла нощ.

Кьосем също плаче на сън. Лечителката казва на Султанката, че има диабет. Кьосем заповядва да не казват на никой за болестта й.

Евлия казва на султана, че Иляз паша е взел някакви сандъци със злато.

Синан казва на Гюлбахар, че когато Баязид се възкачи на трона кардинал Корнелиус не е бил съгласен пашата да стане Велик Везир, а разчитал на Иляз. Султанката се разпорежда свещеникът да бъде убит.

Икономката хваща готвача, че сипва на принцесата някаква течност в яденето. Води го при принцесата. Агата й казва, че е слагал в храната лекарство, за да не забременее. Фариа научава, че Кьосем е заповядала на готвача да върши това.

Кьосем прави забележка на Гюлбахар, че отново е започнала войната между тях, но този път е намесила Баязид.

Касъм е много отчаян. Дори не се храни. Споделя с Ибрахим, че господарят знае за любовта му, но все още нищо не е решил. Касъм си мисли, че ще го убият, като другите принцове.


Султанът вика Иляз паша.

Естер иска сметка от Силяхтар защо не е отишъл при нея. Той се държи студено с ковчежничката. Естер също го заплашва.

В дивана падишахът съобщава на своите съветници, че Иляз е получавал злато и има намерение да вдига бунт. Министрите съветват господаря да даде пост на пашата и така да реши проблема.

Принцесата съветва Атике да не се отказва от Силяхтар.

Кьосем поздравява Мехмет паша за дарението, което е направил на вакъфа. Обещава му да го вкара в дивана. Естер докладва на султанката, че Иляз паша е искал пари назаем от нея.

Султанът казва на Иляз, че го назначава за Бейлер бей на Дамаск. Пашата е изненадан и казва, че е понижен в длъжност. Мурад му отговаря, че иска да има доверен човек в този важен за империята вилает.

Синан разпитва Иляз паша защо е бил при господаря. Пашата отговаря, че са го изпратили в Дамаск.

Айше отново се заяжда с принцесата. Кьосем наблюдава спора между двете. Айше хваща принцесата. Султанката се намесва да ги разтърве.

Атике отива в конюшните при Силяхтар. Казва му, че изпитва силна болка от неговия отказ. Пашата потвърждава своите думи, че е влюбен в друга жена. Атике го пита дали щастливката е Естер. Той отрича. Султанката не му вярва.

Принцесата пита Кьосем какво е направила. Казва й, че не е неин враг. Просто обича сина й. Кьосем я поставя на място, заявявайки, че принцесата е само една играчка на султана и не се различава от останалите наложници.

Докато Атике се обяснява на Силяхтар, в конюшнята влиза Гевхерхан. Тя упреква пашата, че се среща тайно със сестрай. Силяхтар се заклева, че Гевхерхан е единствена в сърцето му. Пашата целува нежно султанката и тя си тръгва объркана.

Кьосем уверява Айше, че принцесата няма да забременее. После гони любимката на сина си от покоите.


Принцесата разказва на бавачката за случилото се в двореца. Мадам обяснява, че те знаят, че султанът няма да се откаже от нея.

Кьосем предупреждава Мурад, че нещата скоро ще се променят, а Иляз очаква поста на Велик везир. Кьосем пита сина си дали е решил какво ще прави с Касъм. Господарят отговаря, че не е взел решение. Валиде го съветва да покрие нещата.

Вечерта един от агите напада дойката на Фария. После влиза в покоите на принцесата. Упоява я. Кьосем идва с лекарите. Казва им да махнат матката на Фария, за да не може да има деца.

Касъм се събужда и вижда султана пред себе си. Той го зове да тръгват.

Източник: Теленовелас

Последна промяна на Понеделник, 21 Май 2018 09:26

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ