phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ": ФАРИЯ БРЕМЕННА , НАМЕСАТА НА КЬОСЕМ - ЗАКЪСНЯЛА

написана от admin
Оценете статията
(1 vote)

 

Принцеса Фария идва на себе си. Тя не се чувства добре. Охраната й казва, че през нощта е идвала Валиде Султан. Фария има кръвотечение. Лекарката й съобщава, че е бременна.

Кьосем научава, че Мурад е заточил Касъм в покоите на мустафа. Тя го моли да преразгледа своето решение, но той е непреклонен. Не помагат и молбите на Ибрахим, Баязид, Гевхерхан и Атике.

Хаджъ ага съобщава на Лализар, че готвача Бенам е прогонен от двореца, а Мелике е изпратена на далеч. Кьосем казва на лализар, че тя ще трябва да изпълнява всички задължения на Мелике, и в нейните ръце е оставен харема. Нейното първо поръчение е да научи, кое от момичетата е издал на Силахтар шехзаде Касъм.

Лализар заповядва да раздадат сладки по случай бремеността на принцеса Фария.

Айше е в ужас от тази новина. Гюлбахар й разказва една стара история, когато един падишах станал интимен с някаква жена и я настанил в отделен дворец. Когато това станало известно на поданниците, те зе възмутили и замервали с камъни жената.


Кьосем се среща с Фария. Фария се мъчи да подобри отношенията си с Кьосем.

Лализар пита Силахтар, кой е разказал за връзката на Касъм с Елинор. Тя се мотивира с факта, че този човек, който е направил това, трябва да бъде изолиран, иначе ще тръгнат слухове, който ще хвърлят сянка на Османската империя.силахтар с неохота се съгласява да разкрие името при условие, че момичето няма да бъде убито, а само ще бъде изгонено от двореца.

Евлия докладва на Повелителя, че Иляс паша още е в Истанбул и освен това, през нощта той се среща с персийския посланик, който също незнайно защо не е отпътувал.

По време на следенето на посланика Елия и Хазерфен го заставят да се срещне с абат Корнелиус и Синан паша.


 

Последна промяна на Понеделник, 21 Май 2018 17:35

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ