phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
admin

admin

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

48 епизод на "Великолепният век: Кьосем"

Осман вини майка си, за това ,че не е на трона

Осман смята, че Кьосем е отговорна за всичко, което им се случва. Той не може да се примири с факта, че на трона застава неговия чичо. Между доведения син и майката се появяват  пукнатини в отношенията.

Халиме се готви да унищожи Кьосем

Кьосем започва да прави планове как да свали от трона Мустафа, а междувременно еничарите вдигат бунт, когато разбират, че всички шехзаде са в изолация. Халиме издава заповед за отстраняването на Кьосем, за да може да удържи властта за своя син.

 

47 епизод на "Великолепният век: Кьосем"

Ахмед вече го няма, нищо не е същото

След смъртта на султан Ахмед настъпва краят на света. неговата смърт се крие от всички, а Кьосем, за да защити децата си готви указ, с който да измени стар закон.

На трона застава шехзаде Мустафа

Кьосем се обединява с Халиме, за да възмести на трона шехзаде Мустафа. В момента в който Мустафа се възкачва на трона, Халиме нарушава договора и Кьосем я изпраща в стария дворец, а децата биват изолирани  на мястото, където е изкарал своето детство Мустафа...

bTV завърта новия турски сериал  „Никога не се предавай" (Asla vazgeçmem), съобщава Теленовелас.

Хитовата продукция с Толгахан Сайъшман (Чънар от "Сезони на любовта") и Амине Гюлше състояща се от 59  оригинални епизода, тръгва на 19-и септември (вторник), като ще се  излъчва всеки делник от 20:00 до 21:00 часав ефира на bTV

"Никога не се предавай" ще замести приключващия първи сезон на историческата сага "Великолепният век: Кьосем". Вторият сезон на сериала "Кьосем" не е закупен.

Историята на сериала

Започнал от нулата, постигнал невероятни успехи, създаващ впечатление на строг и честен - това е Йиит. Но така както успява да се наложи над хората около себе си, той не може да се наложи над своето сърце. Думата му е закон за всеки, но не и за самия него. Ичлал и Нур са две жени, и двете влюбени в Йиит, които са в безмилостна борба за неговото сърце и неговата обич. Ичлал е майка на неговото дете, прекарала дълго време в кома и събудила се точно когато животът е започнал да се усмихва на Йиит. Нур е една невинна душа, която бива поразена от любовта от пръв поглед. Но освен любовта, Нур и Йиит ги свързва нещо друго, което е по-силно и по-обвързващо - те крият голяма тайна, която може да бъде пагубна. И само от тях зависи какъв ще е краят на тази сага и дали ще изгорят или ще се преродят като феникс от жаравата на любовта.

Толгахан Сайъшман е в ролята на Йиит Козан. Йиит е мъж, който е мокър сън за всички жени, една идея романтичен, с чувство за хумор и със завидна сила на духа. Отдавна се е отказал от любовта или поне от онази истинската, всеобхватната и изгарящата, която може да преобърне живота и мирогледа на човек. И точно когато съвсем се е отчаял от жените, от чувствата, от мечтите за истинска обич, той среща най-красивото и мило създание на света. Това създание завзема мислите му.

Амине Гюлшее в ролята на Нур Козан. Много нежна, много красива, много чувствителна, но и с точно толкова труден характер - такава е Нур. Разчита и вярва само на семейството си и контактите ѝ с външния свят са силно ограничени. Привързана е към своето семейство, а от мъжете извън него е виждала само лошо - била е наранявана, изоставяна, а сърцето ѝ е било разбивано неведнъж. Отказала се е от любовта, защото вече не вярва, че тя съществува Но среща Йиит, който я поразява от пръв поглед, но спомените от миналото, нещастията, които е преживяла, не оставят сърцето ѝ да се наслади на тази любов.

Двама души, започнали отново да вярват в чудото на любовта, две сърца, тръпнещи едно за друго и две съдби, които носят тегобата на миналото, на грешките и на изживените събития. Ще успеят ли да се отърсят от миналото си, за да дадат път на бъдещето и щастието? Ще дойде ли моментът, в който да се насладят на своите чувства и да се оставят на порива на любовта? Нур или Ичлал ще надделее в тази неравна битка за сърцето на Йиит? Любовта въпрос на смелост ли е? Или на вяра в чувствата? Отговорът на тези въпроси в епизодите на "Никога не се предавай"...

 

Кьосем султан попада в лапите на разбойниците, които по заповед на Хюмашах извършват злодеянието. Засега, обаче, те не знаят, кого са пленили. Ахмед безуспешно се опитва да попадне по следите на Кьосем.

Хюмашах султан все  по-силно и по-силно внедрява в харема свои порядки. Тя отказва на Халиме среща със сина й и взема малките шехзаде Осман и Мехмед в своите покои.

Халиме подозира, че Хюмашах султан е замесена в отвличанеот на Кьосем. Тя споделя за подозренията си със Зюлфикяр, молейки го да не се поддава на чара на Хюмашах, но охранителя не й вярва.

Ахмед пристига в Девичата кула при Сафие султан, за да я пита, дали не зная нещо, относно изчезването на Кьосем. Сафие категорично отрича участие в похищението на любимата наложница. Султанът не й вярва напълно. Сафие обяснява на Ахмед, че може по свои пътища да разбере за похитителите на Кьосем. В замяна, тя иска от внука си да я върне в Стария дворец. Ахмед е принуден да се съгласи. Искендер отива при верен човек на Сафие и разбира, че Кьосем е похитена от разбойници, които нападат пътуващи между столицата и  Одрин. Ахмед тръгва да издирва Кьосем.

Халиме научава, че Мустафа се е разболял, изпратили са лекар да го прегледа. Тя отново иска Хюмашах да й даде разрешение да го посети, но Хюмашах е непреклонна. Халиме, въпреки забраните, моли Хаджъ Ага да й помогне да се добере до Мустафа. Тя отива при Мустафа тайно и разбира, че шехзаде не се храни и не става от постелята. Хюмашах сварва Халиме, докато е при Мустафа.

 

Разбойниците узнават,  че похитената е Хасеки на Султан Ахмед. Кьосем им предлага възнаграждение и гаранция, че ще ги помилва, ако я освободят, но те не й вярват и решават да я предадат в ръцете на джеляли. Кьосем слуша разговор между тях и разбира, че те са я похитили по нареждане на Насух паша, верен човек на Сафие. Кьосем прави неуспешен опит да избяга...


Хандан отваря съд с отрова, който изсипва в чашата си. Налива вода и изпива "еликсира".

Хаджи ага подслушва пред покоите на Валиде. Джанет го вижда и го пита какво прави. Хаджи казва, че султанката се е затворила вътре и може да се самоубие. Хаджи чука на вратата.

Дилруба признава на Кьосем, че е съобщила на султана за връзката между Валиде и Дервиш. Халиме е бясна на дъщеря си, а Кьосем отказва да съдейства на Халиме да се вижда с принца.

Султанът разбива вратата на покоите на Валиде, но тя вече е изпила отровата. Хандан умира в ръцете на сина си...

Хюмашах иска сметка от Кьосем за станалото.

Ахмет е съсипан.

Джанет съобщава в харема, че Валиде е починала. Бюлбюл също научава за самоубийството на Хандан.

Кьосем се опитва да успокои султана.

Сафие се интересува, кой е починал. Гюргюз й казва, че Валиде Султан е починала внезапно предната вечер. Сафие заявява, че това не вещае нищо добро.

Бюлбюл казва на Насух, че Сафие не е много добре и иска да я изведат от кулата, но дъщеря й е казала да чакат. Бюлбюл предава на пашата заповед от Хюмашах относно Кьосем. Той обещава, че ще изпълни желанието на султанката.

Погребват Хандан. Султанът лично носи ковчега с тленните останки на майка му.

Мурат паша посещава Сафие в кулата. Известява я за загубите на хората. Сафие заявява, че двамата с Кьосем са си разчистили сметките.

Хюмашах иска да посети султана. Зюлфикяр не я пуска.

Мурат иска поздравление от Сафие за новия му пост. Затворничката обяснява на пашата, че Кьосем ще го срине.

Господарят приема леля си. Ахмет се е затворил в себе си. Хюмашах го утешава. Султанката споменава на племенника си, че е време да излезе от двореца и да отиде на лов, за да се разсее. Ахмет обещава на Хюмашах, че може да я разведе по нейно желание.

Кьосем отива да види Хаджи. Агата също се е затворил в стаята си, отчаян от мъка по Хандан. Кьосем го моли да се върне на работа.

Хюмашах вижда Искендер в двореца и го пита как е майка й.Младежът отговаря, че Сафие все мрънка и както винаги е недоволна от всичко.

Хюмашах съобщава на Кьосем и на Халиме, че вече тя ще поеме задълженията на Валиде и ще управлява харема, защото така е наредил султанът. Съобщава на всички, че известно време господарят ще отсъства. Освен това падишахът е издал заповед за развода на Хюмашах.

Халиме предупреждава Кьосем, че скоро ще се сблъска с дъщерята на Сафие.

Ахмет заминава заедно с Искендер и Мехмет Гирай. Зюлфикяр научава, че Хюмашах Султан занапред ще ръководи харема.

Първата заповед към агите и калфите на султанката е, че наказанието на Бюблбюл е отменено.

Ахмет съобщава на Кьосем, че отива на лов в Одрин, за да избяга от спомените си. Кьосем го моли да я вземе с него, но господарят отказва.

Кьосем се страхува за любимия си. Уплашила се е, че не е могла да го утеши.

В Одрин султанът също не иска да се храни. Носят му писмо от Кьосем. Той дори не го отваря.

Зюлфикяр съобщава на Хюмашах, че ферманът за развода й вече пътува към Египет.

Султанът от отчаяние дори не може да стреля по животните. Ахмет отново изживява смъртта на любимите си хора - Хандан и Дервиш. Той се качва не коня си и препуска. Мехмет Гирай и Искендер не могат да го настигнат.

Кьосем също иска да отиде в Одрин, без разрешението на Хюмашах. Агите не я пускат да излезе от двореца. Кьосем иска разрешение от султанката, но тя отказва.

Трима разбойника виждат Ахмет. Хвърлят око на скъпоценностите му...

 

Източник: Теленовелас

БТВ ще излъчи турският сериал "Смелият и красивата" ("Gesur ve Guzel"), съобщава Теленовелас. Телевизията е закупила и "Вътре" с Чаатай Улусой. "Смелият и красивата" вероятно ще започне след "Великолепният век: Кьосем"

Сюжет на „Смелият и красивата”

Много красив и пленителен  мъж, на име Джесур, пристига от града в едно село. Той  е толкова чаровен и добър, че влюбва в себе си цялото село. Там той се запознава със Сюбхан, разказва стара легендата, която е представена в съвременен вариант. Сюбхан е от богато семейство и в селището се занимава със семейния бизнес. Младите хора се влюбват един в друг. Изгаряща страст обладава и двамата.Но те не знаят една важна подробност. А, тя е, че техните семейства враждуват отдавна. Влюбените се сблъскват с тъмните страни на своите бащи и още не са запознати с незавършените дела между семействата. Жестоки тайни изникват помежду им.

На голямата любов пада сянка,  семействата на двамата влюбени са категорично против техните отношения и правят любовта им невъзможна. В отношенията се намесват най-старите членове на фамилиите. И, именно в този момент, става ясно, защо Джесур е дошъл в това село. Започва разкриването на тайната

 

В този епизод на "Великолепният век: Кьосем", зрителите ще видят:

В страха си да не изгуби Ахмед Кьосем изпробва всякакви способи, за да го спаси. Тя заповядва в двореца да бъде доведен лекар евреин, надявайки се той да успее да му помогне. Но истината е зловеща: Ахмед бавно се прибилжава до смъртта.

Султан Ахмед разбира, че се приближава до смъртта и прави голям подарък на Кьосем.

След като прекарва вълшебна нощ в мястото, където за първи път се е срещнала със Султан Ахмед, Кьосем очаква най-тъжното утро в живота си. Преди смъртта си Ахмед й прави най-ценния си подарък, дарява й най-ценното, което има.

 

За Кьосем започва дълга зима. След безвременната загуба на любимия си, за Кьосем живота губи своя смисъл...

В този епизод на "Великолепният век: Кьосем", зрителите ще видят:

След като научава, че Искендер е син на Сафие, Ахмед го вика при себе си, а след това го заключва в тъмница. Сафие султан се обръща към Ахмед и го моли да пощади сина й, но султанът вече е издал присъда за сина на Сафие.

 

Шехзаде Мустафа се опитва да избяга от двореца, това изплашва Ахмед. Научавайки за неговото състояние Султан Ахмед съчувства за мъките и страданията, който изпитва неговото братче и решава да прекрати враждебността помежду им.

Искендер не може да скрие любовта си към Кьосем

Любовта на Искендер към Кьосем се засилва. Тази тайна става известна на един човек.

Страховете на Халиме Султан стават реални. Става известна лудостта на Мустафа.

Кьосем отива в покоите на повелителя, за да разкаже тайната. Новините за състоянието на Ахмед пронизва сърцето на Кьосем. Нейният свят започва да се руши. За Кьосем всичко започва да губи своя смисъл.

Планират свалянето на Ахмед

Кьосем е объркана, когато научава, че се планира свалянето на Султан Ахмед. Тя обвинява за това Ясемин и влошеното здраве на Ахмед.

Зюлфикар с мъка пази тайната за новопоявилото се Шехзаде.  Той не може да прецени, заслужава ли си да разказва за това на Ахмед или да държи всичко това в тайна.

Хюмашах, разбира за това, че Ясемин трови Ахмед. Появата на нова наложница е повод за пореден конфликт между Осман и Мехмед. А една постъпка на Кьосем, задълбочава враждата между двамата.

Страница 1 от 180

Пролет

prolet-9
Image Detail
prolet-10
Image Detail

Спонсорирано

Сериал

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ