phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН
admin

admin

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Кьосем не е съгласна Силяхтар да се ожени за Атике. Султанът не дава и дума да се продума относно сестрите му. Решава да омъжи Гевхерхан за Кеманкеш. Пашата и Валиде са шокирани от това решение.

Никъде не могат да намерят Естер. Кьосем не вярва вярната ковчежничка да е убита.

Синан иска да научи от Естер къде е съкровището на Кьосем. Държи ковчежничката гладна и жадна.

Кьосем съобщава на дъщеря си решението на султана. Гевхерхан заявява, че няма да се омъжи за никой. Моли майка си да си тръгне.

Кеманкеш казва на Силяхтар какво е решил султанът. Обвинява помощника за всичките нещастия.

Естер съобщава на Синан, че Кьосем е болна от диабет. Той освобождава ковчежничката.

Абдул Меджит казва на султана, че не се страхува от него. Мурад заповядва да арестуват ходжата. В този момент една жена търси помощ за детето си. Когато духовникът се помоли, детето идва в съзнание. Султанът става свидетел на тази сцена и променя решението си.

Синан разказва на Гюлбахар тайната на Кьосем. 

Валиде получава като подарък главата на Естер. Кьосем се съмнява, че някой друг действа от името на Гюлбахар.

Кеманкеш се среща с Гевхерхан. Казва й че знае за чувствата към Силяхтар и си тръгва. Силякхар е при любимата си. Тя му връща камъчето, което беше подарил.

След 5 месеца...

Айше се надява господарят да й прости след раждането на детето.

Силяхтар се среща с баща си след дълго време. Помощникът е ядосан на баща си, защото го е изоставил навремето.

Кьосем моли Кеманкеш да се грижи добре за дъщеря й и да я утеши след сватбата. Той обещава, че ще направи всичко за да бъде Гевхерхан щастлива, но не е уверен, че ще успее, защото душите им искат други.

Султанът получава добра вест. Армията е отблъснала нашествениците и крепостта Ван е освободена.

Синан е учуден, но персите не са доволни.

Санавбер е изпратена да шпионира в двореца в полза на персийския шах.

Валиде настоява Гевхерхан да бъде силна като нея.

Айше ражда.

Султанът и принцовете идват на сватбата на Атике. Подарява на сестра си златен накит с перли. Пожелава щастие в семейния живот. Гевхерхан все още не е пристигнала на тържеството. Когато идва в залата, казва на брат си, че се е отрекла от сърцето си заради волята му. Пита Мурат кога е загубил съвестта си. Гевхерхан вади нож и го насочва към себе си. После се самоубива пред всички. Силяхтар наблюдава тази сцена. Кьосем е потресена. Султанът също е разбит от случилото се.

На погребението на Гевхерхан, Кьосем разказва на Мурад как баща му е бил покосен от едра шарка. Как е дошла знахарка, която е дала лек за болестта срещу душата. Кьосем си спомня проклятието на лечителката. Валиде приема смъртта на дъщеря си като част от това проклятие. Обвинява султана, че има голяма вина и всички, които обича, си отиват заради неговата гордост и злоба. Съвестта на Мурад проговаря...

Лелязар калфа отива при Айше, за да вземе бебето от нея. Майката се страхува, да не й вземат детето. То е момиче.

Кьосем се разпорежда да изпратят детето на Гевхерхан при другата дъщеря Фатма.

Атике също е отчаяна. Споделя мъката си с принц Ибрахим. Той я упреква, че продължава да бъде егоистка. Упреква сестра си, че е виновна за смъртта на Гевхерхан. Атике се защитава, но принцът заявява, че е станала жестока и безразсъдна.

Силяхтар също е потресен от смъртта на любимата си. Мъката му по Гевхерхан е огромна. Султанът отива при него. Казва на помощника си това, което е казала Кьосем. Силяхтар отговаря, че животът на всички е в ръцете на султана. Но човек понякога се чувства като в тъмница и чрез смъртта разкъсва тези окови. На помощника му е мъчно за живите, защото мъртвите са вече в покой. Мурад прегръща своя приятел...

 

Източник: Теленовелас

Хазал настоява Кенан да я върне на брега.

Нергиз подозира, че Азиз е все още влюбен в Мелек.

Ърмак казва на Дефне, че Кенан ѝ е предложил брак. Дефне я съветва да приеме.

Хазал обвинява Кенан, че я е отвлякъл. Кенан я отвежда на мястото, където ѝ е подарил черната перла.

Вурал не успява да открие Хазал. Безпокои се, защото се задава буря.

Нергиз забелязва, че Ебру е влюбена в Кенан.


Ърмак признава на близките си, че желае да се омъжи за Кенан.

Халил докладва на Мелек, че Кенан е отвлякъл Хазал.

Кенан проявява нежност към Хазал. Хазал е убедена, че той все я обича, но потиска чувствата си.

Източник: "ТвСага"

Мнимият санитар иска да се срещне с Асу. Емир се интересува от състоянието на Зейнеп. Асу му казва да се маха от болницата.

Кемал настоява по-скоро да намерят мнимия санитар.

Зейенп отваря очи.

Арестуват Виндан за стрелбата по Зейнеп. Емир вика всичките си адвокати. Нихан отказва помощта му.

Зехра поема защита на Вилдан.


Комисарят взима показания от Зейнеп. Момичето отказва да подаде жалба срещу бившата си свекърва.

Мнимият санитар шантажира Асу.

Освобождават Вилдан от отговорност за стрелбата срещу Зейнеп.

Емир научава, че колата на Нихан е била умишлено повредена и това е причината жена му да катастрофира.

Асу гледа записа с убийството на Озан. Скрива флашката в сейфа си.

Полицията отвежда Зейнеп да даде показания по делото на Озан. Фехиме моли синовете си да спасят сестра си.

Емир възлага на Туфан да намери човека, който е повредил колата на Нихан.

Кемал съобщава на брат си, че търси мъжът, който е провесил тялото на Озан.

Емир обяснява на Зейнеп какво трябва да каже на полицията.

Хакан предлага на Зейнеп да се омъжи за него, за да я защити от Емир. Тя приема.

Туфан се опитва да прикрие Асу. Казва да се откаже от Кемал. Асу вече има план как да излезе от ситуацията.

Зейнеп казва на комисаря това, което я е научил Емир.

Емир заповядва на Туфан да изостави разследването на катастрофата на Нихан.

Хакан пита Зейнеп кой е помогнал. Тя твърди, че е била сама в стаята, паникьосала се е и е избягала. Хакан съветва любимата си, че ако е невинна, да се довери на правосъдието и я освобождава. Тарък не издържа и иска да си поговорят със сестра му насаме...

Източник: Теленовелас


Кенан упреква Хазал, че се е подмамила по парите на Вурал.

Хазал разпитва Сибел, коя е тази Наз? Но тя отказва да й отговори, казва, че има забрана от господарите си да говори по темата.

Азис казва на Кенан, че ще приемат предложението на Вурал да увеличат капитала на холдинга.

Той е убеден, че Вурал няма толкова пари и това е блъф.

Кенан споделя пред Едже, че вече не изпитва чувства към Хазал.


Джанан уволнява Сибел, но Хазал категорично се застъпва за нея и иска да я върне на работа. Хазал е категорична пред Вурал и Вурал се съгласява независимо от несъгласието на майка си.

Ебру посещава Хазал в имението, Хазал и доверява, че Кенан се е замогнал сериозно и е станал партньор във фирмата на Демиролу.

Вурал подозира, че Ърмак е влюбена. Тя настоява да съобщят на Хазал, че много прилича на бившата му жена.

Всички си мислят, че Зейнеп е виновна. Нихан я напада и отхвърля завинаги Кемал. След това я обвинява официално в полицията. Асу отвежда Зейнеп при Емир. Кемал вярва, че видеото е монтаж.

Емир вярва, че окончателно е разделил жена си и любовника й. Зейнеп го обвинява, но той остава глух за упреците й. Туфан е по петите на Нихан и я издава, че се вижда отново с Кемал. Айхан вярва, че видеото е монтирано. Полицаите подновяват разследването. Асу кара Зейнеп да напише писмо – признание до родителите си. Прави го върху фланелки с логото на брокерската къща, която й е дала апартамент.

Хакан не вярва във вината на Зейнеп. Тарък притиска Емир, който е готов да ги защити заради бебето, което ще му се роди.

Гюрджан дава писмото на Зейнеп в ръцете на Нихан. Кемал го преследва, но Асу насочва пистолет срещу него. Гюрджан го удря. Нихан открива Зейнеп и я напада. Тя прокървява и в болницата спасяват бебето.

В последния за седмицата епизод на „Черна любов” започва ударно разследване на смъртта на Озан. Майка му изпада в криза, когато разбира, че синът й е бил убит. Кемал казва на сестра си, че ще бъде разпитана. Емир се скарва на Асу, казва й, че Зейнеп е бременна.


Повелителят прекарва нощта в покоите на шехзаде Мустафа. Излизайки от там, той събира Съвета на дивана и обявява за взетите от него решения. Султанът забранява всичките питейни заведения и пушенето на тютюн. Абаз Мехмет паша е назначен везир, а Кеманкеш, главен еничар на корпуса.

Кьосем се отправя към Абаз Мехмет паша, за да си изясни, как шехзаде Баязид е напуснал тайно двореца и е освободил един еничар, който е осъден на смърт.

Айше вижда как Гюлбахар султан се среща тайно с някого в градината, но тя не успява да види събеседника и да разбере за какво си говорят. Но на нея й става ясно, че Гюлбахар пак плете някакви интриги срещу Султан Мурад. Тя не знае, какво да прави, защото е замесена в кражбата на печата. Тя решава да сподели подозренията си със Силяхтар. Но тя не успява да му разкаже всичко, защото Силяхтар е извикан при Султана.


Гевхерхн и Атике са уверени, че брат им е решил да убие Силяхтар. По-голямата сестра обвинява по-малката за нещастната съдба на Силяхтар.

Фария моли Атике да обещае, че повече няма да прави опити за самоубийство

Силяхтар е изправен пред Повелителя. Султанът му казва, че е загубил доверието си към него. Силяхтар моли да го убие, защото загубата на доверие е най-страшното наказание за него. Повелителя се разпорежда той да бъде заключен в една стая за 40 дни на хляб и вода, като той трябва да се моли, за да изкупи вината си.

Кьосем предупреждава Мурад, че заради своите постъпки, той може да загуби любовта на хората. Но Султана говори с пренебрежение за народа, казвайки, че тази любов не му е нужна, защото същия този народ е водил за носа султан Осман, а след това го е убил.

Кьосем решава да омъжи Гевхерхан за Абаз Мехмет паша.

Гюлбахар при всяка среща с Айше я заплашва. Айше решава да предаде информация за Гюлбахар на Фария, тя й написва анонимно за действията на Гюлбахар.

На Съвета на дивана Великия везир Кеманкеш докладва, че са затворени всички питейни заведения и тютюна е унищожен.

Кьосем султан вика Баязид и му казва, че той е освободил този еничар, които е искал да убие Повелителя. Тя му казва, ч този път ще му се размине, но занапред трябва да внимава.

Яхия ефенди изучава списъка на улемитите, съобщава на Повелителя, че всички тези хора са близки и зависими от Ахизаде ефенди, че той всъщност иска да получи огромно влияние и да създаде мрежа в държавата от свои поддръжници.

Мурад получава писмо от бейлербея Ядигер паша. Той докладва, че в Бурса не се спазват неговите закони. Кадията Изник си затваря очите пред откритите таверни и търговията с тютюн. Яхия ефенди напомня, че този кадия е назначен от Ахизаде ефенди, независимо от лошата му репутация.


Кьосем султан съветва Мурад да назначи всичките, които е предложил ахизаде ефенди. Така той ще може да държи под око всичките свои врагове. Мурад се съгласява с нейната идея. Той също така й признава, че тръгва на посещение в Бурса под предлог, че отива на лов, за да инспектира кадията Изник. Той иска да види, кой ще се възползва от неговото отсъствие в столицата и ще се появи в най-неочаквайния за тях момент. Той назначава за негов заместник Абаз Мехмет паша.

В столицата започват погроми на таверни и кафенета, народът смята, че пожара е причинен от безделници, които пият и пушат, седейки там.

Синан паша обещава на Гюлбахар, че те ще обърнат думите на бедната жена срещу сутан Мурад, тя го обвини в бездействие.

На Съвета на дивана Султана нарежда на Кеманкеш и Силахтар да проведат разследване за пожара.

Кьосем се среща с Абаз Мехмет паша. Тя му обещава, че ще го направи везир. Той трябва да й стане нейните очи и уши на Съвета на дивана.Естер хатун предлага да увеличи тежестта и ролята на Мехмет паша, като го направи зет на династията, като го ожени за дъщеря си Гевхерхан.

Атике предлага на Гевхерхан да се срещнат в Мраморната вила. Фария се опасява, че между двете сестри може да възникне спор, който не се знае как ще приключи. Тя намира Силахтар и го моли за неговата намеса. Атике изрича всичко, което мисли за нея и Силахтар. Атике го обвинява, че той се е подиграл с нея. Тя допълва, че никога няма да им прости, няма да им позволи да са щастливи. Силахтар обещава на Гевхерхан , че ще поговори с Мурад.


Гюлбахар, за да смъкне вината от себе си кара една от верните на султанката момичета да каже на Хаджъ ага, къде е скрит фалшивия печат и му казва, като допълва че е видяла една жена, която го е скрила там. Тази жена е една от помощничките на Кьосем.Всичко това тя повтаря и пред Кьосем, но Хаджъ ага и Валиде султан не й вярват. Тогава момичето им казва, че тя е от ордена на йезуитите, които имат добре развита мрежа в Истанбул и скоро ще се доберат до Султана и всички останали. След това момичето се самоубива.

Кьосем разказва на Мурад за момичето от Ордена на йезуитите и че заговорът е проникнал в харема. Кьосем смята, че негов център е Гюлбахар султан. Мурад й позволява да използва най-жестоките мерки, включително и срещу майката на Баязид.

Гевхерхан отива в хамама, за да поговори с Атике. Те остават там сами. Фария се опасява, че ще се случи нещо непоправимо, тя разказва всичко на Валиде Султан. Кьосем султан нахлува в хамама, за да прекрати кавгата между двете сестри.

Кьосем взима решение да изпрати всички наложници от харема на повелителя в Стария дворец. Освен това на Гюлбахар султан е забранено да напуска двореца.

За да прекрати скандала между сестрите, Кьосем обявява, че ще ги омъжи и това е единственото решение. Гевхерхан трябва да се омъжи за Абаз Мехмет паша, за Атике ще подберат в скоро време подходящ мъж. Двете сестри изпадат в ужас от това решение на Кьосем.

 

 

Синан докладва на Гюлбахар, че Кьосем ще купи недоволните със злато. Султанката се ядосва и заявява, че трябва да направят така, че източниците на финансиране на Кьосем да пресъхнат.

Султанът вечеря със семейството си след сватбата си. Докато господарят храни дъщеря си, Фария се натъжава. На вечерята не присъства Айше, която плаче в покоите си. Силяхтар предупреждава Фария, че от високо лесно се пада. Когато младоженката се прибира в покоите си, среща Гюлбахар. Султанката казва, че Кьосем не е позволила на никоя жена да се издигне така и я предупреждава да бъде бдителна, да не би Валиде да й забие нож. Когато принцесата влиза в стаята си, Айше я посреща там. Упреква Фария, че е омагьосала султана. После вади нож срещу нея. Принцесата я обезоръжава и любимката припада. Прислугата влиза и вижда Фария с нож в ръка, а Айше да лежи на земята.

Касъм и Ибрахим изолират брат си Баязид и не разговарят с него.

Султанът не е съгласен Кьосем да помага на бунтовниците. Хаджи Ага докладва на господаря, че Айше е болна. Оказва се, че любимката е бременна за трети път.

Баязид споделя с майка си, че Касъм е разбрал всичко и братята му не го поглеждат и го обвиняват за случилото се. Гюлбахар му казва, че братята му са негови конкуренти. Моли сина си да вземе предпазни мерки, защото господарят иска да управлява сам.


Фария научава новината и се прибира тъжна в стаята си.

Главният мюфтия се среща с Баязид. Докато двамата говорят, се появява Касъм. Те спират разговора си. Когато Касъм си тръгва среща султана и му казва за разговора между брат му и мюфтията.

Баязид отново упреква майка си, че крои нещо срещу господаря. Гюлбхар се оправдава, че не иска нищо, освен той да е добре.

Султанът научава, че еничарите тормозят търговците и ги рекетират.

Айше отново се заяжда с Фария. Принцесата я подминава с достойнство.

Султанът праща Кеманкеш да арестува разбойниците.

Кьосем кани Фария да я придружи до вакъфа.Кеманкеш среща в Оджака Халил паша. Еничарите казват, че Кьосем се е погрижила за тях. Ферхат ага се кълне, че ще открие злосторниците сред хората му и че ще ги накаже.

Гюлбахар казва на Айше, че има нужда от печата на Кьосем. Султанката се притеснява и отказва. Гюлбахар я кара да вземе отпечатък от печата на Кьосем, за да си върне някои имоти. Майката на децата на господаря влиза в покоите на Валиде и започва да търси печата. Тъкмо слага отпечатък и Лелязар влиза.

Кьосем казва на Фария, че да е султанка означава да се грижи за поданиците си. Предупреждава принцесата да внимава за какво мечтае и й дава писмото от майка й.

Касъм и Ибрахим тренират с мечове. Идва Баязид и моли брат си да си поговорят. Ибрахим се намесва и казва на принца, че е нежелан. Касъм предлага да потренират заедно с Баязид. Двамата братя започват да се бият. Касъм разкъсва дрехата на брат си с меча. Баязид вдига ръце много ядосан и дуелът преминава в истинска битка. Касъм губи. Когато брат му си тръгва, той отново вдига меча. Баязид побеждава и тъкмо да отсече главата на брат си, султанът се намесва. Прави им забележка, че се държат като врагове. Султанът вика Баязид при себе си и отпраща другите си братя.

Айше се оправдава, че дъщеря й е искала да види баба си, но Кьосем я няма. Лялезар взима книгата за заплатите и също излиза от покоите на Валиде. Естер разбира, че Гевхерхан е любимата на Силяхтар.

Султанът заявява, че разбойниците ще си получат заслуженото, но заедно с тях и тези, които ги ръководят. Баязид му казва, че винаги му е бил верен. Според него бунтовниците искат да настроят брат против брата. Султанът се интересува за какво са си говорили с главния мюфтия. Принцът отговаря, че просто са се поздравили.

Кеманкеш докладва, че разбойниците все още не са открити. Съобщава на султана, че Кьосем се е интересувала от еничарите и е раздала пари в оджака. Мурат е недоволен. Ядосва се, че еничарите са станали толкова алчни и си мисли, че те са заплаха за престола.

Айше предава отпечатъка на Гюлбахар. Казва й, че вече са се разплатили. Баязид отива при майка си. Предупреждава я да се откаже от плановете си, защото султанът знае всичко. Гюлбахар продължава да манипулира сина си.

Кьосем се прибира и вижда, че Мурад я чака в покоите.Разказва на сина си, че е била във вакъфа. Султанът я пита как може да раздава пари на еничарите без негово знание. Кьосем казва, че е предприела мерки, за да не се разбунтуват еничарите. Мурат заявява, че всеки път го разочарова и вече не вярва. Казва на майка си, че той е гибелта за всеки, който се съмнява във волята му.

Източник: Теленовелас


 

Тарък моли Зейнеп окончателно да приключи с Емир, защото само я използва.

Един от персонала на болницата разказва, че една жена е постила пациента в болницата. Нихан отново настоява Кемал да поговори със сестра си.

Зейнеп разбира, че шкафът, в който стоят доказателствата, е заключен...

Кемал отива при Зейнеп, а Нихан при Емир. Момичето приема брат си. Кемал ѝ казва, че не иска отново да я загуби. Когато започва да я разпитва за деня на убийството на Озан, тя се притеснява и разлива чая. Кемал я пита дали е била в болницата в онзи ден. Тя потвърждава. Разказва, че в стаята е имало лекар, а Озан е спял. Зейнеп отново се оправдава. Кемал за последен път я предупреждава, че ако го е излъгала, няма да ѝ прости никога.

Нихан пита Емир защо защитава толкова Зейнеп. В този момент Емир нарежда на Туфан да остави Дениз в автомобила на Нихан и да информира пресата, че съпругата му е забравила детето си в колата.


Нихан остава без коментар въпросите на журналистите.

Кемал се усъмнява в думите на Зейнеп и се връща в болницата. Научава, че Озан е починал преди часа, в който Зейнеп твърди, че е била при него. Зейнеп му признава, че е бременна. Кемал казва на сестра си, че предпочита тя да е мъртвата, а не Озан.

Емир предупреждава Нихан, че ако се разведе с него, ще ѝ отнеме Дениз.

 

Съперницата на Фария Айше я напада с нож в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Двете се сбиват. Айше припада и установяват, че е бременна.

Касъм и Ибрахим изолират Баязид и не искат да му простят. Гюлбахар използва момента да настрои сина си срещу братята му. Ахизаде се включва в интригата, но Касъм ги вижда и казва на повелителя.

Айше се поддава на изнудването на Гюлбахар и взима печата на Кьосем. Касъм и Баязид влизат в двубой със саби. Мурад ги вижда, но те не си признават защо са в конфликт. След това падишаха научава, че валиде е дала пари на бунтовниците. Тя се оправдава, но той иска да спре да се меси в делата му.


Мурад, Баязид и доверените им хора тръгват по петите на еничари – изнудвачи. Един взима за заложница девойка. Баязид спасява момичето.Взимат главите на непокорните и ги носят в еничарския корпус.

Кьосем обвинява Кеманкеш в предателство. Вижда следите от восък по печата и настоява в харема да й кажат кой го е пипал. Гюлбахар и Синан организират палеж, в който изгарят преданите на валиде хора. Естер подготвя клопка на любимия. Сестрите на султана попадат в нея. Атике вижда Гевхерхан със Силяхтар и поглъща отрова.

Мурад отива да спасява горящия град. Баязид казва на Синан, че ще подкрепя падишаха до последно. Лелязар издава Айше, но тя лъже, за да се прикрие. Фария казва на спасената Атике, че е знаела за връзката на Гевхерхан, но е мълчала, за да не разбие сърцето на приятелката си.

Намеренията на Гюрлбахар във „Великолепният век: Кьосем” се провалят. Валиде я обвинява в кражба на печата, а синът й забранява да общува със Синан. Айше не иска повече да й напомня. Султанката обаче й напомня, че са съучастници в държавната измяна. Айше се замисля, как да се отърве от нея, дали да я издаде на Кьосем или на Мурад? Тя знае, че и двамата ще се усъмнят в нея, затова решава да напише анонимно писмо до Фария. Как ще постъпи Фария?


Източник:woman-onthe-top.net

Страница 1 от 218

Пролет

Пролет
Image Detail
Parva-prole...
Image Detail

Спонсорирано

Сериал

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ