phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
14 октомври 2021- Петковден, картички за празника

Е-мейл Печат ПДФ
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Картички за Петковден 14 октомври 2021 година

 

Именници на Петковден са Петко, Параскева, Параскев, Пешо, Петьо Петкан, Пенко, Пашо, Парчо, Паруш, Парун, Паро, Парашкев, Параско, Петкана, Петка, Пенка, Паша, Паца, Парка, Парашкева, Пара, Кева, Кево.

Поздравете именниците с картички за Петковден 14 октомври 2021 година

В Митология Света Петка се оприличава като граница на световете ,тя влиза в царството на мъртвите и посредством ключовете на Света Богородица отваря райските порти. Тя съди, заедно със своя събрат Архангел Михаил хорските грехове. Тя отсъжда кои души накъде да тръгнат. Заедно със своята сестра Неделя гради мост към отвъдното. По този мост могат да минат само праведните души. Тя подготвя хората за отвъдното. Известно е, че Света Петка е светица на петъчния ден. Денят петък подготвя хората за почивка. Той слага край на седмицата. Света Петка покровителства жените родилки и дома, тя внимателно следи да се почита името й във всички петъци и наказва онези жени, които работят в петък. Освен всички свои умения Света Петка е чудодейна лечителка тя помага на всички бездетни жени да забременеят, а онези които не виждат да прогледнат.

Метеорологични прогнози за Петковден 14 октомври 2021 година

Поверието казва, че каквото е времето на Петковден такова ще бъде и на Димитровден и на Архангеловден, когато на Петковден грее слънце поверието казва, че зимата ще е много люта, а когато вали - зимата ще бъде добра. Когато на Петковден вали сняг зимата няма да е зла.

Поверието казва, че ако на Петковден, листата от дърветата не са окапали зимата ще е лоша. Друго поверие гласи, че ако овцете лежат разпръснати на Петковден, зимата ще с малко сняг, но ако те са се сгушили вкупом, очаквайте много люта зима.

Изпратете картички за именниците от ТУК

Картички за Петковден 14 октомври 2021 година

 

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ