phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ЩЕ СПАСЯТ ЛИ АХМЕД?

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Ахмед разказва на Кьосем за това как двамата братя Осман и Мехмед са се били безмилостно.

Кьосем моли Ахмед да предприеме нещо, за да не стигат братята до братоубийство в бъдеще.

Зюлфикяр се среща в таверната с човек, за когото е говорил Мехмед Гирай. Той разказва на Зюлфикяр, че заплахата идва от Сафие Султан. На изхода от таверната Зюлфикяр е нападнат и само намесата на Давуд паша, който случайно се оказва там,  го спасява. Докарват Зюлфикяр в двореца, целият в кръв.

Искендер тръгва да убива Сафие Султан.  Но няма сили да извърши това, нещо му пречи. Сафие му признава, че тя е негова майка, която той толкова години е търси. Тя му разказва, че е научила за него преди 10  години. Искендер не може да повярва и смята, че това е още един трик за да се използва ново шехзаде срещу Ахмед.

Кара Давуд, който тайно се е оженил за Дилруба се кълне във вярност на Халиме.

Раненият Зюлфикяр моли Кьосем да го навести. Той й разказва за нападението, което е организирано срещу него и че зад заговора стои Сафие Султан. Зюлфикяр разказва на Кьосем, че Сафие иска да постави на трона свое шехзаде. Кьосем не разбира, какво шехзаде иска да издигне на трона Сафие Султан. Зюлфикяр й казва, че Искендер е син на Сафие Султан и нейно шехзаде.

Потвърждение на думите на Зюлфикяр Кьосем намира в дворцовата книга на Сафие Султан. В нея Сафие Султан, говори за шехзаде Яхия, който е трябвало да бъде убит,заедно с 18 свои братя. Това е Искендер. Хаджъ Ага уговаря Кьосем да разкаже всичко това на Султана.

Вечерта Кьосем Султан  отива при Искендер  и му казва, че трябва да се отдели от двореца, дори само за това, че той е влюбен в нея, а това е голям грях.

 

Ахмед се влошава. Главният лекар съобщава на Кьосем, че ако състоянието на Султана не се подобри в близките дни, то той ще оцелее още – една- две седмици...

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ