phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
ОТКРИХА ЛИ ЛЕКАРСТВО ЗА АХМЕД?

написана от admin
Оценете статията
(1 vote)

На Ахмед му се присънва сън, в който той вижда на трона да седи Кьосем. Ахмед се събужда и вижда на балкона Кьосем.  В това време тя си спомня как много години назад, тя е търсила лекарство за шарката на Ахмед и тогава лечителя й казва, че в замяна на излекуването на Султана, тя ще види смъртта на всички, които обича.

Кьосем вече е загубила майка, баща, сестра и сега тя може да загуби и Ахмед. Кьосем съобщава на Ахмед неутешителната новина за прогноза на лекарите, той може да издържи само още няколко седмици.

На сутринта Ахмед научава истината за Искендер. През това време Сафие султан се опитва да предупреди Искендер за грозящата го опасност и тръгва към дома му. Но стражата, изпратена от Кьосем я залавя.

Хаджъ Ага намира в покоите  на Искендер портрет на Кьосем.


Осман страда заради състоянието на Мустафа и споделя своите опасения с Халиме Султан.

Кьосем се опитва да намери начин да излекува Ахмед. Главният лекар предлага да извикат Исак, кой е излекувал много хора.

Искендер е доведен в Топкапъ при Ахмед. Искендер обяснява на султана,че се опитва да се отдалечи от двореца, а не да вдига бунтове. По-късно Кьосем споделя с Ахмед, че Искендер е станал заплаха за тях, независимо от предаността, която е демонстрирал преди.

Хюмашах султан се опитва да се оправдае пред племенника си и да му обясни, защо е скривала истината до момента.

А Сафие султан, пък се мъчи да се добере до двореца, за да поговори с Ахмед, но не я пускат. Тя остава да чака позволение да бъде приета на колене.

Ахмед най-после се съгласява да приеме Сафие султан. Тя го моли да прояви милосърдие и да пощади Искендер.

Исаак  разговаря с Кьосем, че е намерил лекарство за болестта на Ахмед,  и той ще се оправи. Кьосем е щастлива.Истината, обаче е, че лекарство за болестта на Ахмед не съществува и самият Ахмед е помолил Исаак да излъже Кьосем, за да могат да прекарат последните дни от живота му щастливо, тези дни да бъдат изпълнени с радост, а не с печал. Исаак успява да облекчи болките на Ахмед.

На събрание на Дивана Ахмед съобщава за сватбата на своята сестра Дилруба с везиря Давуд паша, която ще се състои след 2 седмици. Халил паша в своя бяс, предизвиква спор с Давуд, която преминава в саморазправа...


Последна промяна на Понеделник, 28 Август 2017 17:33

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ