phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ", ПОДГОТВЯТ МУСТАФА ЗА ТРОНА

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Осман намира утешение, общувайки с Мелексима, Мехмед споделя опасенията си за своя живот пред Кьосем.

Мустафа научава за смъртта на своя брат повелител, но не вярва в това.

Мустафа се подготвя да се възкачи на трона. Халиме Султан нервничи, тя се страхува, че Мустафа ще се срине и околните ще разберат, че той е луд. Давуд паша обещава, че през цялото време ще бъде около Мустафа и ще му помага.

Осман е обиден на Кьосем за това, че тя е предпочела Мустафа пред него и я обвинява, че тя не би постъпила така, ако по-големия син беше Мехмед.

Кьосем издава заповед от двореца да бъде изведен шехзаде Осман. Помага му Дженет калфа. Но Мехмед вижда бягството на брат си и донася на Давуд паша тази новина.

По време на церемонията по възкачването Мустафа нервничи, той помни какво се е случило преди повече от 10 години, когато Сафие султан искаше да то постави на върха, помни как се появи брат му и как го заточиха за дълго време в двореца. Той се строполява и иска да се увери, че брат му е мъртъв като покажат тялото му.

След церемонията Халиме Султан обявява на Кьосем, че тeхният договор е разтрогнат, всичките й шехзаде са задържани, а тя ще бъде отпратена да живее в стария дворец.

Кьосем си дава сметка, че този път загуби играта, но няма намерение да се предава. Тя събира всички везири и паши и им излага своя план, как да свалят от престола Мустафа и да възкачат Осман.


Сафие Султан моли Халиме да разреши да препогребат Искендер, заедно с неговия баща Мехмед. Халиме отказва, като й напомня, че по нейна вина е загубила по-големия си син  и вече толкова години страда по малкия. Сафие решава да  препогребе Искендер без разрешение. Гробът се оказва пуст.

В това време Зюлфикяр се среща с Искендер на пазара. Оказва се, че Зюлфикяр е нарушил заповедта на Султан Ахмед  и е запазил живота на Искендер. Зюлфикяр моли Искендер да  замине надалеч и да започне живота си наново.

Мехмед Гирай предлага на  Кьосем съюз, който тя отхвърля. В това време по нареждане на халиме срещу Кьосем е извършено нападение.

Последна промяна на Четвъртък, 31 Август 2017 18:36

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ