phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НЕОЧАКВАН СЪЮЗНИК НА КЬОСЕМ ВЪВ "ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК"

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Зюлфикяр е принуден да признае на Сафие султан и Хюмашах че Искендер е жив, но е отпътувал на далече. През това време Искендер разбира, че Султан Ахмед е починал и на трона се е възкачил шехзаде Мустафа. Искендер решава да не напуска двореца, а да остане и да се бори за трона, който, той смята, че му принадлежи по право. Той се съюзява със Сафие султан.

Халиме изпраща в стария дворец всички верни хора на Кьосем, с изключение на Дженет. През това време Кьосем подготвя държавен преврат – за трона се подготвя шехзаде Осман.

Зюлфикяр разказва на Хюмашах за безумията на султан Мустафа.

По време на петъчната молитва Султан Мустафа е длъжен да се показва пред народа си.Сутринта Дженет подменя лекарството, което му дава Халиме Султан. По време на обхода той се стряска от Осман и казва, че принца иска да го убие. От страх той бяга от тълпата. Давуд паша и охраната не успяват да го задържат. На оживена улица Мустафа крещи, че той е повелителя и че трябва да му покажат, къде е двореца.

В столицата се носят слухове, че повелителя е безумен.


През това време на пазара Кьосем среща Дилруба. Тя й предлага сделка, да свалят Мустафа, като запазят живота на нея, Халиме и другите й близки. Дилруба отказва, тя знае, че Кьосем не може да застраши живота на Халиме и Халиме винаги ще избере Мустафа.Кьосем отговаря, че нея не я интересува халиме, аДавуд паша, които заради жена си ще направи всичко, за да я спаси. Верните хора на Кьосем взимат Дилруба за заложница.

Халиме Султан моли за помощ Сафие султан, за да се избави от Кьосем. Сафие не трябва да позволява на Кьосем Султан да напуска двореца тази нощ. Сафие разбира, че халиме има намерение да убие всички шехзаде, за да остане в династията само един наследник- Мустафа, тогава никой няма да смее да го пипне. Сафие се съгласява да помогне, за да може Халиме да разчисти пътя на нейното шехзаде, за което никой засега не знае.

В това време в една таверна Искендер се среща с Мехмед Гирай.

Зюлфикяр паша съобщава на Давуд паша, че неговата съпруга  е взета за заложница от Кьосем султан и е добре да не възпрепятства свалянето на Мустафа и обезпечаването на неприкосновеността на шехзаде.На изхода от двореца Зюлфикяр е заловен от верните хора на пашата. Давуд паша заповядва да изтезават Зюлфикяр с цел да се изясни къде Кьосем държи Дилруба.  Халиме Султан решава да пожертва дъщеря си, заради султанството на Мустафа.

 

През нощта верните хора на Сафие Султан ще похитят Кьосем в покоите й. На помощ й  идва Хюмашах. Кьосем обещава, че никога няма да забрави нейната добрина.

През това време Халиме нарежда всички шехзаде да бъдат изведени от покоите им и да бъдат убити.

Халиме нарежда да убият Дженет калфа, подозирайки, че тя е подменила лекарството на Мустафа.Спасява я Бюлбюл Ага и те заедно се отправят да търсят шехзаде.

Кьосем е в двореца. Бюлбюл ага й отваря вратата на харема, еничарите нахлуват в двореца.

Кьосем научава от Халиме, че шехзаде са задържани и палачите вече са при тях...


 

Последна промяна на Понеделник, 04 Септември 2017 14:17

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ