phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
САФИЕ ОТВАРЯ ГРОБА НА ИСКЕНДЕР, НО ГРОБА - ПРАЗЕН

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Сафие моли Халиме да  преместят гроба на Искендер при неговия баща. Халиме отказва, защото я държи отговорна за смъртта на сина си Махмуд. Сафие решава да премести костите на сина си , но открива гроба празен.

Зюлфикяр се  среща с Искендер, когото е пощадил въпреки заповедта на Ахмед. Зюлфикяр изпраща Искендер извън столицата.

Падишахът нарежда да  убият Осман, но стражите отказват и повелителят получава гърчове. Изпада в безсъзнание. Кьосем намира начин да се срещне с първенците и им казва истината за състоянието на Господаря. Зюлфикяр разкрива на жена си и майка й истината за Искендер. Принцът междувременно научава за смъртта на Ахмед и отказва да напусне Истанбул.

Нова дворцова интрига праща отново Кьосем в заточение, но Зюлфикяр я спасява за пореден път. Принуждават Халиме да промени присъдата си. Пускат Осман от затвора. Дженет обещава да бди над малките принцове.


Искендер иска престола и Халиме му обещава подкрепа. Дженет подменя лекарството на падишаха и той получава пристъп пред поданиците си. Кьосем се опитва по мирен път да го принуди да абдикира, но съперниците й отказват да се предадат. Халиме се обединява със Сафие и праща палачи за принцовете. Зулфикяр държи за заложница Дилруба. Давуд го измъчва, но той не казва нищо. Сафие моли Искендер да послуша Мехмед Гирай и да замине. Хюмашах я пуска, за да спаси децата си. В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” съпругата на Ахмед отива в Топкапъ. Халиме обаче й казва, че е късно – принцовете са екзекутирани.


Последна промяна на Неделя, 03 Септември 2017 17:13

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ