phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - И ИСКЕНДЕР ЩЕ АТАКУВА ТРОНА

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Народът изказва своите съболезнования на Кьосем, виждайки я как минава с каретата си. Мехмет Гирай я забелязва и тръгва след нея.

Разравят гроба на Искендер по заповед на Сафие, за да погребат тленните му останки подобаващо.

Халиме казва на сина си, че му е избрала наложници. Мустафа не иска. Заповядва на стражата да хвърлят Халиме в тъмницата. После казва на майка си, че се е пошегувал. Халиме му се скарва.

Откриват, че гроба на Искендер е празен. Сафие не може да повярва. Хюмашах допуска, че принцът е жив.

Зюлфикяр се среща с Искендер на чаршията. Двамата се прегръщат. Пашата не е убил младежа. Принцът му благодари. Зюлфикяр моли Искендер да напусне града и да не се връща повече. Пашата разказва, че майка му и сестра му са много тъжни. Искендер му обещава да замине.

Наемен убиец се кани да стреля по Кьосем, но Мехмет Гирай се изпречва на пътя на стрелата. Кримският престолонаследник предлага своята помощ на султанката. Кьосем е скептична. Убиецът не успява да стреля.

Осман напада стражата си и ги убива. Казва на Мехмет, че ще бяга.

Кьосем се разпорежда на верните си паши и аги да разгласят за болестта на новия султан, а на първата дворцова церемония трябва на престола да седне принц Осман. Кьосем излиза навън и убиецът отново насочва стрелата си към нея. Пуска тетивата и стрелата лети към султанката.

Стражата залавя Осман по време на бягството му и го води при Халиме.

Осман казва на чичо си, че тронът по право е негов. Мустафа издава смъртна присъда за племенника си.

Благодарение на Мелеки, Кьосем се отдръпва, а стрелата пронизва Гюргюз.

Стражата отказва да изпълни заповедта, позовавайки се на новите правила, че е забранено да се убиват принцове. Мустафа получава силен епилептичен пристъп. Давут се разпорежда да хвърлят принц Осман в тъмницата. Принц Мехмет научава, че брат му е заловен.

Осман обвинява Кьосем за всичко, което се е случило в двореца.


Кьосем отива в двореца.

Дилруба докладва, че Кьосем се е спасила. Халиме казва, че трябва да завържат ръцете на Кьосем, защото лошо им се пише.

Стражите се извиняват на Осман, но го затварят в тъмницата.

Сафие иска да разбере от Зюлфикяр къде е синът й. Пашата признава пред жена си и тъща си, че Искендер е жив, но те никога няма да го открият, защото е заминал далече.

Искендер чува мълвата, че Мустафа се е възкачил на трона, а султан Ахмед е починал. Младежът си спомня разговора в затвора с Мехмет Гирай.

Хюмашах се радва на новината, че брат е жив. Веднага започва да се навърта около Зюлфикяр, за да разбере къде е Искендер. Пашата не й  казва.

Не пускат Кьосем в двореца.

Хаджи ага казва на Валиде да си поправи грешката и да освободи Осман. Халиме кара агата и Джерен да свидетелстват срещу Кьосем, като кажат, че тя стои зад бягството на принца. Хаджи отказва да го направи.

Давут се кара на наемния убиец, че не си е свършил работата. В това време идва Халил паша. Давут е притеснен.

Халиме приема Кьосем, но не допускат Менекше в харема.

Сафие казва на Бюлбюл, че синът й е жив.

Кьосем говори с по-малките си деца. Менекше я лъже, че Осман и Мехмет са добре.

Халиме обвинява Кьосем, че се е опитала да отвлече Осман. Джанет свидетелства срещу бившата си господарка. Халиме се разпорежда да затворят Кьосем в Девичата кула.

Сафие се разпорежда да търсят Искендер под дърво и камък. Принцът пресреща каретата на майка си. Отваря вратата, за да се видят.

Учителят на Осман му казва, че е говорил с всички държавни мъже. Казва му, че са затворили Кьосем в Девичата кула. А заповедта за новите промени и против убийството на принцовете е написана от Кьосем.


Искендер се е отказал от заминаването си, защото е научил за смъртта на Ахмед. Решил е да остане при семейството си в родината му. За първи път нарича Сафие "майко".

Зюлфикяр води еничарите пред довреца. Те се кълнат във вярност към Кьосем. Шейх-ал Ислям казва на Валиде, че никой от Меджлиса няма да се съгласи да осъдят принца и султанката.

Халил паша съобщава, че Халиме е отменила решението си. Кьосем и Осман са свободни. Еничарите и дворцовата стража остават в бойна готовност.

Мелексима влиза при Осман в килията. Принцът се оплаква, че не знае кой му е приятел и кой враг. В това време стражата му казва, че е свободен и може да се върне в покоите си.

Халиме е бясна, че никой не й се подчинява. Давут предлага да се отърват от всички, които са верни на Кьосем в харема.

Осман се връща при брат си. Мехмет го посреща. Осман казва на Мехмет, че ферманът за новите промени е подписан от Кьосем. Мехмет не вярва.

Отстраняват Ейджан от задълженията й да се грижи за малките принцове и пращат друга наложница. Освен това всички наложници са отпратени в Стария дворец. Джанет праща писмо на Кьосем по Ейджан.

Давут отива при Халил паша. Дава му заповед от господаря, че трябва да оглави армията, за да тръгне на поход. Халил разбира, че това е една от игричките на втория везир.

Хюмашах се среща с брат си. Искендер й казва, че е служил вярно на династията, а султанът е заповядал да го убият. Хюмашах обвинява за всичко това Кьосем. Искендер също замисля отмъщение за султанката. Обещава на сестра си да се възкачи на трона. Хюмашах му обещава своята подкрепа.

 

Източник: Теленовелас

Последна промяна на Понеделник, 04 Септември 2017 08:19

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ