phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
ЗЮЛФИКЯР УБИВА ИСКЕНДЕР ТОЗИ ПЪТ НАИСТИНА

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Осман султан се запознава с дъщерята на  Шейх-ул Ислам Акиле хатун.

Верните на Кьосем хора намират казаскер на Румелия, които издаде фетва за смърт на Мехмет. Кьосем казва на казаскера, че той ще си получи по заслуги, а зад него, ред чакат Омер паша, Сафие, Халиме, Дилруба и Давуд паша.

Кьосем казва на Халиме, че Сафие Султан води двойна игра. Помагайки на Халиме, тя иска с нейна подкрепа да сложи на трона своего шехзаде – Искендер. Халиме не вярва, че Искендер е жив.

Хаджи Ага тайно се връща в Истанбул, за да помогне на Кьосем. Тя казва на Хаджъ Ага, че Сафие Султан, при първата удобна възможност, ще сложи на трона, и поради тази причина трябва да се избавят от нея.

Осман се опитва да привлече улемите на совя страна и поради тази причина се жени за дъщерята на Шейх Ул Ислам Акиле.Пренебрегвайки традициите на Османската империя, Осман въпреки всичко се жени за Акиле. Освен това с тази сватба Осман си създава нови врагове в улемитите.

Давуд паша обещава на Халиме да изясни, дали Искендер е жив. За тази цел, той похищава Абас ага, дясната ръка на Сафие Султан и под смъртна заплаха изяснява истината за Искендер.

Настъпва пролет. Действията на младия Султан дразнят средите на улемитите, пашите и еничарите. Осман се отправя на поход в Полша.


Сафие Султан събира улемите, пашите и им съобщава за това, че шехзаде Искендер е жив, а също така обещава в близко време да им представи доказателства за това.

Искендер следи Кьосем на пазара. Той и обяснява, че готов на всяка цена да се качи на престола, който му принадлежи по право. Той категорично й обяснява, че когато се качи на престола ще избие всичките й деца и тя ще остане сама. Това ще бъде неговото отмъщение, за това, че Султан Ахмед искаше да го убие. Кьосем му заявява, че е възможно да получи престола, но нея никога няма да получи.

Давуд паша и Дилруба похищават Сафие султан и искат от нея да каже, къде се намира Искендер. Въпреки всички заплахи, Сафие султан не издава местонахождението на Сафие Султан. Подготвят Сафие за смъртно наказание, на в последния момент Зюлфикяр и Бюлбюл ага я спасяват. Зюлфикяр вече е на страна Сафие и я защитава.

Хюмашах и Зюлфикяр се прощават с Искендер на пристанището. Зюлфикяр му подарява доспехите на баща му – Султан Мурад.

След освобождението на Сафие идва Кьосем. Тя казва, че Кьосем никога няма да достигне такова могъщество, каквото е имала тя. Всичките верни хора на Кьосем – Осман, Дженет, Зюлфикяр, са се отрекли от нея. Кьосем казва, че Зюлфикяр никога не е бил на страната на Сафие. Кьосем и Зюлфикяр заедно са изиграли тази игра и сега Сафие Султан отправя сина си на гибел.

През това време на вече отплавалия кораб, Искендер разглежда подарения сандък с доспехите. Когато той взима меча в ръцете си, настъпва взрив.

Хюмашах разбира, че това е извършено от Зюлфикяр и се развежда с него.


 

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ