phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
ЩЕ УБИЯТ ЛИ ОСМАН?

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

В града се надига метеж. Еничарите, верни на Давут, унищожават всичко по пътя си. Акиле с децата се укрива при баща си Шейх ул-Ислам. Метежниците  получават от него фетва за смърт на пашата.

В това време Хюмашах, разбира за бунта на еничарите, тя приканва всички да се готвят за отбрана на двореца. Дженет бърза да спаси шехзаде. Но не така мисли Дилруба и Давут. Бюлбюл помага на Дженет да изведе децата, но за миг ги губи от поглед и те попадат в ръцете на Дилруба.


Осман се връща в столицата.Метежниците искат от него главата на Омер паша, Дилавер паша и Сюлейман ага. Осман не иска да прави,каквито и да е отстъпки. В това време метежниците изваждат Мустафа от заточение и го водят в двореца. Зюлфикяр моли Осман да даде онова, което търсят метежниците, но вече е твърде късно. Осман иска да накаже Сюлейман Ага, Дилавер паша и Омер паша, но те успяват да се скрият. Кара Давут нарежда на Мансур ага да ходи в султанските покои, където Осман, Зюлфикяр и личната стража вече се подготвят  за съпротива.

Кьосем изпада в ярост, когато разбира, че Дилруба е похитила нейните деца. Тя настоява Халиме и Дилруба да й върнат шехзаде. Халиме предлага да сключат сделка – животът на шехзаде срещу съгласието и за възкачване Мустафа на престола.

Осман бяга, за да се спаси. Ще успее ли?


Последна промяна на Сряда, 13 Септември 2017 13:48

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ