phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" -МУРАД ПЛЕНЯВА КОРАБА НА ФАРИЯ

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Мурат назначава везир, без съгласието на майка си, а сестра му Гевхерхан го обвинява, че е оставил сина й сирак. Кьосем се опитва да вразуми сина си, но той й нарежда да му се подчинява като всички в империята. Пленяват кораба на Фария и тя моли да я отведат в двореца.

Пристигат хора, които се представят за гвардейци, но тя не им вярва и ги напада. Сам падишахът се появява и я спасява. Фария не вярва на въоръжените нападатели и моли султанът да я спаси от чичо й Ищван , който с благословията на папата е убил баща й. Папският легат моли Синан паша да отвлече принцесата. Тя притежава писмо, с което папата призовава европейските крале да се съюзят срещу Мурад. В него има имената на шпионите в Константинопол.

В двореца падишаха оневинява майка им пред Гевхерхан. Обещава да я омъжи, но тя иска да напусне двореца. Повелителят забранява да напуска Топкапъ. Синан се надява майка му Гюлбахар да се върне след оттеглянето на Кьосем. Пратениците на папата искат от султана да им предаде Фария. Кьосем обещава на първенците постовете, които искат, но ги предупреждава, че ще бъде жестока, ако се разбунтуват отново.


Мурад разпитва пленницата си. Тя му предава писмото на Маркус.

Падишахът го дава на доверен човек, който да го разчете. Султанът разбира какви са плановете на спахиите и действията на Кьосем. Кеманкеш му кацва, че искат да му отнемат трона в полза на Баязид. Заповядва да доведат принца с доверениците му. В негово присъствие убива бунтовниците

Във „Великолепният век: Кьосем” има не само кръвопролития. Ражда се едно трепетно чувство. Мурад вижда Фария да влиза в църква. Кани я да яздят заедно, а на съпругата си разказва, че през нощта е бил зает с държавни дела.


Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ