phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ЛЕЧИТЕЛКА КАЗВА, ЧЕ ФАРИЯ МОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ, САМО АКО СЕ СЛУЧИ ЧУДО

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Мурад е крайно притеснен за своите братя, особено за боя между Баязид и Касъм.

Естер хатун по време на вакфата разбира, че Гевхерхан има любовна история със Силахтар. Вечерта тя им праща любовни писма, в които един друг се канят на среща на определено място, и предлага на Агике да отиде на уреченеото място.

Лализар калфа спипва Айше, в момента, когато тя прави копие от печата на Кьосем. Но Айше се измъква успешно от създалата се ситуация.

Мурад казва на Байзид,че започва да се съмнява в него. Името му често изниква на места, където се готвят да смъкнат Султана от трона. Баязид е разгневен, той смята,че до тези интриги се е стигнало след задкулисните игри на Гюлбахар Султан, че тя вместо да му помага, го тласка към пропаста.

Кеманкеш съобщава на Мурад, че Кьосем Султан е дала допълнително пари, за да ги успокои. Мурад крайно разярен, защото майка му отново е влязла в задкулисни игри. Той провежда неприятен разговор с майка си.


Айше предава на Гюлбахар печата на Кьосем и казва, че сега вече са квит,и тя вече да не я търси за услуги. Тя разбира, че участва в заговор и ако я разконспирират, никой не може да я спаси.

Бейнам ага съобщава на повелителя, че еничарите събират данък от търговците. Вечерта, те пристигали в таверна, където оставяли определена сума. Мурад решава да устрои засада в таверната. Той убива всички еничари и занася главите им в еничарския корпус.

Кьосем забелязва, че печата й е използван от някого. На него има следи от восъка. Синан паша получава от Гюлбехар печата на Кьосем и написват фалшиви писма, които трябва да бъдат доставени на хората на Кьосем.

Между Кьосем и Кеманкеш произтича разговор. Тя му казва, че е разочарована от него. Тя е категорична, че вече не може да му се доверява. Кеманкеш е много разстроен, но споделя, че не е могъл да скрие факта от Повелителя за безобразията на еничарите.

Атике довежда в двореца лечителка, за да прегледа Фария. Тя заключава, че Фария може да забременее само ако се случи чудо.

Хазерфен прави летателен апарат – планер и има намерение да скочи с него от кулата Галага.

Евлия се опитва да попречи да извърши самоубийство, но Хазерфен е твърд в решението си и скача. Целият Истанбул, заедно със Султана и семейството му наблюдава полета. Хазерфен прелита през Босфора и се приземява в Ускюдар. Откриват го на едно дърво Евлия и Хюсеин.

След полета на Хазерфен и Евлия отиват на прием при Мурад . Пашите си шушукат по ъглите, че полетът е лошо предзнаменование. Мурад възнаграждава Хазерфен за упорството и достигането на на целта си, но го моли повече да не лети. Той отпраща Хазерфен и Евлия в Анталия, където е доста неспокойно.Те, двамата, трябва да станат неговите очи и уши и да докладват за всичко подозрително, което се случва там.

Вечерта Силахтар и Гевхерхан се срещат на тайно място, което им е посочила Естер хатун. Те признават един на друг своята любов и заявават, че са готови да отидат на край света заедно. Тяхната среща вижда Атике, която смята, че нейната сестра я е предела.


Верните хора на Кьосем са получили фалшиви писма и отиват на пристанището в един кораб. Когато всички хора на Кьосем са се събрали Синан паша подпалва кораба и изгаря всичките. Също така подпалва домовете на други верни хора на Кьосем. Подпалва се целия град, пожарът приближава двореца. Загиват хиляди хора.

Халил паша отива през нощта при Кьосем и й докладва за произшествието. В ръцете си държи писмо, написано от Синан паша, подпечатано с печата на Кьосем. Кьосем разбира, че е жертва на заговор и някой от харема се е възползвал от печата.

Атике се връща в двореца в ужасно състояние. То е забелязано от мадам. В покоите си Атике приготвя отрова, отпива няколко глътки, когато в покоите влиза лализар калфа и й съобщава нареждането на Валиде султан незабавно да отиде в покоите й.

Мурад отива да потушава пожара. Там пристига и Баязид.

В покоите на Валиде Султан се събират всички султанши и шехзаде. Фария забелязва, че с Атике се случва нещо ненормално. Атике изпада в безсъзнание и тя е преенсена в покоите й. Мадам разказва на Фария, че тя е видяла Атике преди пожара и тя е била много разстроена. В покоите й намират пръстен, който е бил пълен с отрова. Те двете карат Атике да повръща.

Пожарът е потушен на сутринта. Кьосем събира всичките, които наблюдават за сигурността на покоите й. Тя се опитва да разбере, кой може да й е откраднал печата. Внезапно Лализар калфа отбелязва, че е видяла Айше султан в покоите на валиде.


Атике идва на себе си. Тя разказва на Фария, че е видяла срещата между Силахтар и Гевхерхан и че тя вероятно иска да отмъсти на двамата за постъпката към нея.

Кьосем идва при Айше. Тя й казва, че някой е открадна печата й и е написал фалшиви писма, събрал е на едно място и е подпалил всичките уважавани хора. Възникналият пожар е убил много хора. Това предателство е предателство спрямо султана Мурад и неговите деца. И ако Айше има да й казва нещо, да го направи веднага. Да го направи до връщането на Мурад в двореца.


Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ