phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - ФАРИЯ И МУРАД СЕ ЖЕНЯТ

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

 

Кьосем иска да говори със Султана да преосмисли решението си. Гевхерхан се опитва да я спре, но Кьосем е много настоятелна. Господарят е пуснал Касъм и го водят при при майка му. Принцът обаче предпочита да се оттегли в покоите си.

Принцесата уверява султана, че е постъпил правилно, като е пуснал брат си и е послушал съвестта си. Фария му казва, че не я притеснява нападението, а истината, която народът е казал. Тя се притеснява, че без значение от материалните облаги, които има, тя му е любовница.

Касъм страни от братята и сестрите си. Настоява да остане сам.

Принцесата се промъква в покоите на Айше и я заплашва с ножа. Айше отново отрича да има нещо общо със случая. Фария я заплашва, че ще открие следата и ще я накара скъпо да си плати за всичко. На излизане от покоите на Айше, принцесата забелязва Гевхерхан да отива при Силяхтар. Султанката е притеснена, че не може да му помогне, въпреки че го обича истински. Гевхерхан е отчаяна, че тяхната невъзможна любов ще завърши зле.

Фария вижда колко страда сестрата на падишаха, но влиза при султана и му държи ръката, докато спи.

На сутринта Айше отива при Силяхтар, който вече е на крака. Любимката на господаря му се оплаква от Фария. Помощникът упреква принцесата, че е ходила при Айше през нощта. Силяхтар я предупреждава да не го прави пак, защото следващият път ще каже на господаря. Принцесата му отговаря, че всеки си има тайни и тя знае много неща за него.


Кьосем благодари на Мурад, че е пуснал Касъм. Обещава му, че повече няма да позволи да се повторят тези неща.

Баязид среща Ибрахим, отивайки да види Касъм. Малкият принц спира брат си. Баязид иска да изкупи този грях. Ибрахим му казва да стои далеч от тях, защото вече не му вярва.

Докладват на Мурат, че всички свидетели на нападението над Фария са събрани в двореца. Кьосем моли султана да бъде милостив към народа. Той вика Фария да тръгне с него.

Главният мюфтия се среща с Гюлбахар и Синан паша. Султанката обяснява, че Баязид не е с тях, защото Кьосем го следи. Заговорниците искат да съсипят реномето на султана. С помощта на Главния мюфтия те искат да вдигнат бунт сред народа.

Султанът води Фария в една кула. Разказва поверието за тази кула. От горе наблюдават тяхната сватба, която се състои по обичая, чрез представители и свидетели. Яхя обявява техния брак за сключен. Мурад й казва, че всеки може да говори каквото си искат, но тя е неговото съкровище и вече е негова съпруга.

Докато сватбата тече, по заповед на Мурад са обезглавени всички свидетели на нападението на принцесата.

Султанът издава ферман за сключването на брак с принцесата. Хаджи ага чете тази заповед пред Кьосем и останалите жени в харема.

Народът е разстроен от масовата екзекуция. Гюлбахар и Синан се възползват от тази мъка.


Кьосем отново е недоволна от постъпката на султана. Упреква го за брака и за масовата екзекуция. Мурад счита, че е бил справедлив. Кьосем казва, че е взел решение в гнева си. Султанът отговаря, че той е властта в тази династия и ако не му се подчиняват няма да има желаното спокойствие.

Кьосем е бясна и отново получава криза. Ядосана е, че синът й взима решения под давление на чувствата си. Кьосем решава да управлява държавата в сянка и свиква всичките си хора.

Настаняват Фария в харема като съпруга на падишаха. Въвеждат я в неговите покои за първата брачна нощ. Айше наблюдава това, изпълнена с мъка...

Източник: Теленовелас

 

Последна промяна на Вторник, 29 Май 2018 18:42

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ