phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - ФАРИЯ Е НАПАДНАТА ОТ АЙШЕ С НОЖ, НАЛОЖНИЦАТА БРЕМЕННА

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

 

Съперницата на Фария Айше я напада с нож в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Двете се сбиват. Айше припада и установяват, че е бременна.

Касъм и Ибрахим изолират Баязид и не искат да му простят. Гюлбахар използва момента да настрои сина си срещу братята му. Ахизаде се включва в интригата, но Касъм ги вижда и казва на повелителя.

Айше се поддава на изнудването на Гюлбахар и взима печата на Кьосем. Касъм и Баязид влизат в двубой със саби. Мурад ги вижда, но те не си признават защо са в конфликт. След това падишаха научава, че валиде е дала пари на бунтовниците. Тя се оправдава, но той иска да спре да се меси в делата му.


Мурад, Баязид и доверените им хора тръгват по петите на еничари – изнудвачи. Един взима за заложница девойка. Баязид спасява момичето.Взимат главите на непокорните и ги носят в еничарския корпус.

Кьосем обвинява Кеманкеш в предателство. Вижда следите от восък по печата и настоява в харема да й кажат кой го е пипал. Гюлбахар и Синан организират палеж, в който изгарят преданите на валиде хора. Естер подготвя клопка на любимия. Сестрите на султана попадат в нея. Атике вижда Гевхерхан със Силяхтар и поглъща отрова.

Мурад отива да спасява горящия град. Баязид казва на Синан, че ще подкрепя падишаха до последно. Лелязар издава Айше, но тя лъже, за да се прикрие. Фария казва на спасената Атике, че е знаела за връзката на Гевхерхан, но е мълчала, за да не разбие сърцето на приятелката си.

Намеренията на Гюрлбахар във „Великолепният век: Кьосем” се провалят. Валиде я обвинява в кражба на печата, а синът й забранява да общува със Синан. Айше не иска повече да й напомня. Султанката обаче й напомня, че са съучастници в държавната измяна. Айше се замисля, как да се отърве от нея, дали да я издаде на Кьосем или на Мурад? Тя знае, че и двамата ще се усъмнят в нея, затова решава да напише анонимно писмо до Фария. Как ще постъпи Фария?


Източник:woman-onthe-top.net

Последна промяна на Петък, 01 Юни 2018 17:18

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ