phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ФАРИЯ Е СЪПРУГА НА МУРАД, НО ТЪЖНА, ЗАРАДИ БРЕМЕННОСТТА НА НАЛОЖНИЦАТА

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

 

 

Синан докладва на Гюлбахар, че Кьосем ще купи недоволните със злато. Султанката се ядосва и заявява, че трябва да направят така, че източниците на финансиране на Кьосем да пресъхнат.

Султанът вечеря със семейството си след сватбата си. Докато господарят храни дъщеря си, Фария се натъжава. На вечерята не присъства Айше, която плаче в покоите си. Силяхтар предупреждава Фария, че от високо лесно се пада. Когато младоженката се прибира в покоите си, среща Гюлбахар. Султанката казва, че Кьосем не е позволила на никоя жена да се издигне така и я предупреждава да бъде бдителна, да не би Валиде да й забие нож. Когато принцесата влиза в стаята си, Айше я посреща там. Упреква Фария, че е омагьосала султана. После вади нож срещу нея. Принцесата я обезоръжава и любимката припада. Прислугата влиза и вижда Фария с нож в ръка, а Айше да лежи на земята.

Касъм и Ибрахим изолират брат си Баязид и не разговарят с него.

Султанът не е съгласен Кьосем да помага на бунтовниците. Хаджи Ага докладва на господаря, че Айше е болна. Оказва се, че любимката е бременна за трети път.

Баязид споделя с майка си, че Касъм е разбрал всичко и братята му не го поглеждат и го обвиняват за случилото се. Гюлбахар му казва, че братята му са негови конкуренти. Моли сина си да вземе предпазни мерки, защото господарят иска да управлява сам.


Фария научава новината и се прибира тъжна в стаята си.

Главният мюфтия се среща с Баязид. Докато двамата говорят, се появява Касъм. Те спират разговора си. Когато Касъм си тръгва среща султана и му казва за разговора между брат му и мюфтията.

Баязид отново упреква майка си, че крои нещо срещу господаря. Гюлбхар се оправдава, че не иска нищо, освен той да е добре.

Султанът научава, че еничарите тормозят търговците и ги рекетират.

Айше отново се заяжда с Фария. Принцесата я подминава с достойнство.

Султанът праща Кеманкеш да арестува разбойниците.

Кьосем кани Фария да я придружи до вакъфа.Кеманкеш среща в Оджака Халил паша. Еничарите казват, че Кьосем се е погрижила за тях. Ферхат ага се кълне, че ще открие злосторниците сред хората му и че ще ги накаже.

Гюлбахар казва на Айше, че има нужда от печата на Кьосем. Султанката се притеснява и отказва. Гюлбахар я кара да вземе отпечатък от печата на Кьосем, за да си върне някои имоти. Майката на децата на господаря влиза в покоите на Валиде и започва да търси печата. Тъкмо слага отпечатък и Лелязар влиза.

Кьосем казва на Фария, че да е султанка означава да се грижи за поданиците си. Предупреждава принцесата да внимава за какво мечтае и й дава писмото от майка й.

Касъм и Ибрахим тренират с мечове. Идва Баязид и моли брат си да си поговорят. Ибрахим се намесва и казва на принца, че е нежелан. Касъм предлага да потренират заедно с Баязид. Двамата братя започват да се бият. Касъм разкъсва дрехата на брат си с меча. Баязид вдига ръце много ядосан и дуелът преминава в истинска битка. Касъм губи. Когато брат му си тръгва, той отново вдига меча. Баязид побеждава и тъкмо да отсече главата на брат си, султанът се намесва. Прави им забележка, че се държат като врагове. Султанът вика Баязид при себе си и отпраща другите си братя.

Айше се оправдава, че дъщеря й е искала да види баба си, но Кьосем я няма. Лялезар взима книгата за заплатите и също излиза от покоите на Валиде. Естер разбира, че Гевхерхан е любимата на Силяхтар.

Султанът заявява, че разбойниците ще си получат заслуженото, но заедно с тях и тези, които ги ръководят. Баязид му казва, че винаги му е бил верен. Според него бунтовниците искат да настроят брат против брата. Султанът се интересува за какво са си говорили с главния мюфтия. Принцът отговаря, че просто са се поздравили.

Кеманкеш докладва, че разбойниците все още не са открити. Съобщава на султана, че Кьосем се е интересувала от еничарите и е раздала пари в оджака. Мурат е недоволен. Ядосва се, че еничарите са станали толкова алчни и си мисли, че те са заплаха за престола.

Айше предава отпечатъка на Гюлбахар. Казва й, че вече са се разплатили. Баязид отива при майка си. Предупреждава я да се откаже от плановете си, защото султанът знае всичко. Гюлбахар продължава да манипулира сина си.

Кьосем се прибира и вижда, че Мурад я чака в покоите.Разказва на сина си, че е била във вакъфа. Султанът я пита как може да раздава пари на еничарите без негово знание. Кьосем казва, че е предприела мерки, за да не се разбунтуват еничарите. Мурат заявява, че всеки път го разочарова и вече не вярва. Казва на майка си, че той е гибелта за всеки, който се съмнява във волята му.

Източник: Теленовелас


 

Последна промяна на Понеделник, 04 Юни 2018 09:39

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ