phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ГЕВХЕРХАН СЕ САМОУБИВА ПРЕД ОЧИТЕ НА ЛЮБИМИЯ СИ

написана от admin
Оценете статията
(1 vote)

 

Кьосем не е съгласна Силяхтар да се ожени за Атике. Султанът не дава и дума да се продума относно сестрите му. Решава да омъжи Гевхерхан за Кеманкеш. Пашата и Валиде са шокирани от това решение.

Никъде не могат да намерят Естер. Кьосем не вярва вярната ковчежничка да е убита.

Синан иска да научи от Естер къде е съкровището на Кьосем. Държи ковчежничката гладна и жадна.

Кьосем съобщава на дъщеря си решението на султана. Гевхерхан заявява, че няма да се омъжи за никой. Моли майка си да си тръгне.

Кеманкеш казва на Силяхтар какво е решил султанът. Обвинява помощника за всичките нещастия.

Естер съобщава на Синан, че Кьосем е болна от диабет. Той освобождава ковчежничката.

Абдул Меджит казва на султана, че не се страхува от него. Мурад заповядва да арестуват ходжата. В този момент една жена търси помощ за детето си. Когато духовникът се помоли, детето идва в съзнание. Султанът става свидетел на тази сцена и променя решението си.

Синан разказва на Гюлбахар тайната на Кьосем. 

Валиде получава като подарък главата на Естер. Кьосем се съмнява, че някой друг действа от името на Гюлбахар.

Кеманкеш се среща с Гевхерхан. Казва й че знае за чувствата към Силяхтар и си тръгва. Силякхар е при любимата си. Тя му връща камъчето, което беше подарил.

След 5 месеца...

Айше се надява господарят да й прости след раждането на детето.

Силяхтар се среща с баща си след дълго време. Помощникът е ядосан на баща си, защото го е изоставил навремето.

Кьосем моли Кеманкеш да се грижи добре за дъщеря й и да я утеши след сватбата. Той обещава, че ще направи всичко за да бъде Гевхерхан щастлива, но не е уверен, че ще успее, защото душите им искат други.

Султанът получава добра вест. Армията е отблъснала нашествениците и крепостта Ван е освободена.

Синан е учуден, но персите не са доволни.

Санавбер е изпратена да шпионира в двореца в полза на персийския шах.

Валиде настоява Гевхерхан да бъде силна като нея.

Айше ражда.

Султанът и принцовете идват на сватбата на Атике. Подарява на сестра си златен накит с перли. Пожелава щастие в семейния живот. Гевхерхан все още не е пристигнала на тържеството. Когато идва в залата, казва на брат си, че се е отрекла от сърцето си заради волята му. Пита Мурат кога е загубил съвестта си. Гевхерхан вади нож и го насочва към себе си. После се самоубива пред всички. Силяхтар наблюдава тази сцена. Кьосем е потресена. Султанът също е разбит от случилото се.

На погребението на Гевхерхан, Кьосем разказва на Мурад как баща му е бил покосен от едра шарка. Как е дошла знахарка, която е дала лек за болестта срещу душата. Кьосем си спомня проклятието на лечителката. Валиде приема смъртта на дъщеря си като част от това проклятие. Обвинява султана, че има голяма вина и всички, които обича, си отиват заради неговата гордост и злоба. Съвестта на Мурад проговаря...

Лелязар калфа отива при Айше, за да вземе бебето от нея. Майката се страхува, да не й вземат детето. То е момиче.

Кьосем се разпорежда да изпратят детето на Гевхерхан при другата дъщеря Фатма.

Атике също е отчаяна. Споделя мъката си с принц Ибрахим. Той я упреква, че продължава да бъде егоистка. Упреква сестра си, че е виновна за смъртта на Гевхерхан. Атике се защитава, но принцът заявява, че е станала жестока и безразсъдна.

Силяхтар също е потресен от смъртта на любимата си. Мъката му по Гевхерхан е огромна. Султанът отива при него. Казва на помощника си това, което е казала Кьосем. Силяхтар отговаря, че животът на всички е в ръцете на султана. Но човек понякога се чувства като в тъмница и чрез смъртта разкъсва тези окови. На помощника му е мъчно за живите, защото мъртвите са вече в покой. Мурад прегръща своя приятел...

 

Източник: Теленовелас

Последна промяна на Понеделник, 18 Юни 2018 09:09

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ