phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ГЮЛБАХАР ОТВЛИЧА БЛИЗНАЦИТЕ НА МУРАД, ТОЙ Я УБИВА

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Касъм моли майка си да превземат трона, преди Мурад да се е върнал. Кьосем има други планове. Мурад разрешава на валиде да е до него и кръщава синовете си Селим и Сюлейман. Синан посещава Гюлбахар в тъмницата и й обещава да отмъсти за Баязид.

Гюлбахар е готова да предаде на падишаха кой, близък на властта й е съучастник. В замяна иска Баязид да бъде погребан до султан Ахмед. Мурад се съгласява и връща стария закон за унаследяване. Пред валиде твърди, че така иска да спаси братята си от изкушение. Предупреждава Кьосем, че при най-малката й грешка, сметката ще платят синовете й.


Валиде не се предава – свиква таен съвет срещу падишаха. Синан я издава на Фария. Кеманкеш по случайност не е на съвещанието. Хаджъ намеква на валиде, че романтичните й отношения могат да погубят верния й поданик.

Мурад разбира за ходовете на майка му. Затваря братята си в кула. Кьосем му отвръща като поръчва убийството на Силяхтар и Фария. Заради нея Халил паша отвлича Гюлбахар и обвиняват нея за смъртта на близките на повелителя. Синан спасява майката на Баязид от нападение.

Действието във „Великолепният век: Кьосем” се пренася две години по-късно. Мурад готви нов поход. Гюлбахар и Синан отвличат близнаците на повелителя. Гюлбахар праща вест на баща им – кани го на среща на гроба на Баоязид. Там обвинява Кьосем за показните убийства преди две години. Тя обещава да му върне момчетата, ако убие братята си. Падишахът й скроява номер и тя го води при близнаците. Мурад собственоръчно убива злодейката.

 

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ