phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Прогнози за 2021 година, какво ни очаква

Оценете статията
(0 гласа)

 

Десет тенденции, на които трябва да обърнем внимание през следващата година 2021 година

1) Състезание за ваксини срещу коронавируса ще бъде 2021. Колкото по-широко достъпни са ваксините, толкова повече фокусът ще се измести от героичните усилия за разработването им към друга трудната задача - за тяхното разпространение. За ваксината ще има спор, както в държавите, така и между отделните страните.

2) Опити за икономическо възстановяване. Възстановяването ще бъде неравномерно, тъй като епидемията от коронавирус някъде отшумява, а някъде се образуват нови огнища. Правителствата ще преминат от подкрепа на компании за препитание към помощ на работници, загубили работата си. Разликата между силните и слабите компании ще се увеличи.

3) Прекратяване на нови неразбирателства между държавите се очакват през 2021 година. Действителният въпрос е доколко новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще може да възстанови рушащия се международен ред, основан на досегашните правилата. Парижкият договор за климата и иранската ядрена сделка ще бъдат отправни точки.

4) 2021 ще донесе ново повишаване на напрежението между САЩ и Китай. Байдън е малко вероятно да сложи край на търговската война с Китай. Вместо това той ще създаде отношения със съюзници, за да води конфронтацията по-ефективно.

5) Конфронтация на големите компании през 2021. Сблъсъкът между САЩ и Китай, ще продължи. В допълнение към натиска отгоре, шефовете се сблъскват и с натиск отдолу: служителите и клиентите изискват ясна позиция относно изменението на климата и социалната справедливост.

6) Технологичен прогрес. През 2020 г. пандемията ускори възприемането на много технологични модели на поведение, от видеоконференции и онлайн пазаруване до дистанционно обучение. През 2021 г. ще стане по-ясно до каква степен тези промени ще продължат или ще се върнат назад.

7) По-малко спокоен свят. Туризмът ще се свие и ще се промени, с повече акценти върху вътрешните пътувания. Авиокомпаниите, хотелските вериги и производителите на самолети ще се борят, както и университетите, които разчитат изключително на чуждестранни студенти. Културният обмен също ще пострада през 2021.

8) Борба с изменението на климата. Един от най-добрите аспекти на кризата е възможността да се предприемат действия по глобалните климатични проблеми.

9) 2021- ще бъде година на дежавю. Настъпващата година в много отношения ще се почувства като "втори опит" на 2020 г. Отложените Олимпийски игри и много други политически, спортни и търговски събития може най-накрая да се състоят.

10) Заплахата от нови предизвикателства през 2021. Учени и анализатори, много, от които предупреждават за опасността от пандемия от години, ще се опитат да използват тесния прозорец на възможностите, за да принудят политиците да поемат по-сериозно други пренебрегвани рискове, като ядрения тероризъм.

Картички за Новата 2021 година

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ