phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
admin

admin

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Десет тенденции, на които трябва да обърнем внимание през следващата година 2021 година

1) Състезание за ваксини срещу коронавируса ще бъде 2021. Колкото по-широко достъпни са ваксините, толкова повече фокусът ще се измести от героичните усилия за разработването им към друга трудната задача - за тяхното разпространение. За ваксината ще има спор, както в държавите, така и между отделните страните.

2) Опити за икономическо възстановяване. Възстановяването ще бъде неравномерно, тъй като епидемията от коронавирус някъде отшумява, а някъде се образуват нови огнища. Правителствата ще преминат от подкрепа на компании за препитание към помощ на работници, загубили работата си. Разликата между силните и слабите компании ще се увеличи.

3) Прекратяване на нови неразбирателства между държавите се очакват през 2021 година. Действителният въпрос е доколко новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще може да възстанови рушащия се международен ред, основан на досегашните правилата. Парижкият договор за климата и иранската ядрена сделка ще бъдат отправни точки.

4) 2021 ще донесе ново повишаване на напрежението между САЩ и Китай. Байдън е малко вероятно да сложи край на търговската война с Китай. Вместо това той ще създаде отношения със съюзници, за да води конфронтацията по-ефективно.

5) Конфронтация на големите компании през 2021. Сблъсъкът между САЩ и Китай, ще продължи. В допълнение към натиска отгоре, шефовете се сблъскват и с натиск отдолу: служителите и клиентите изискват ясна позиция относно изменението на климата и социалната справедливост.

6) Технологичен прогрес. През 2020 г. пандемията ускори възприемането на много технологични модели на поведение, от видеоконференции и онлайн пазаруване до дистанционно обучение. През 2021 г. ще стане по-ясно до каква степен тези промени ще продължат или ще се върнат назад.

7) По-малко спокоен свят. Туризмът ще се свие и ще се промени, с повече акценти върху вътрешните пътувания. Авиокомпаниите, хотелските вериги и производителите на самолети ще се борят, както и университетите, които разчитат изключително на чуждестранни студенти. Културният обмен също ще пострада през 2021.

8) Борба с изменението на климата. Един от най-добрите аспекти на кризата е възможността да се предприемат действия по глобалните климатични проблеми.

9) 2021- ще бъде година на дежавю. Настъпващата година в много отношения ще се почувства като "втори опит" на 2020 г. Отложените Олимпийски игри и много други политически, спортни и търговски събития може най-накрая да се състоят.

10) Заплахата от нови предизвикателства през 2021. Учени и анализатори, много, от които предупреждават за опасността от пандемия от години, ще се опитат да използват тесния прозорец на възможностите, за да принудят политиците да поемат по-сериозно други пренебрегвани рискове, като ядрения тероризъм.

Картички за Новата 2021 година

 

Образът на десетгодишния Емир, който страда заради преместването си в Бурса и мечтае да се завърне при приятелите си в Лондон, е поверен на малкия актьор Артун Касаполу. Артун започва актьорската си кариера едва осем годишен с участие в рекламни клипове на световно известни марки Toyota и Данон.

Следва първата му роля в киното с научнофантастичната комедия „Ариф V 216", която партнира на звездите Джем Йълмаз, Озан Гювен и Йозге Йозберк. Следващият си ангажимент в хитовата драматична поредица "Завинаги" младия талант е заобиколен от не по-малко известни колеги, които му предричат блестящо бъдеще в професията

Хактан Артун Касаполу е роден на 25 юли 2008 година в Истанбул, майка му Берин притежава, заедно с по-голямата си сестра Бурчин, реномиран салон за красота в центъра на Истанбул. Артун от малък се увлича от актьорската игра и посещава различни детски школи.


Другите страсти на 11-годишния чаровник са баскетбола и електронните игри. Майка му обаче строго следи да не прекалява с престоя пред компютъра и да не използват социалните мрежи без неин надзор.

loading...

 

За преживяването All Inclusive

„Имах планове по време на снимките на сериала да се прибирам до София, но накрая си тръгнах от снимачната площадка с последната кола. Изкарахме два страхотни месеца на морето. Беше много хубаво. Имаше разбира се и моменти на напрежение, но това е сладката страна на нещата. разказва продуцентът Краси Ванков.

За героя на Любен Кънев

„Моят персонаж Пламен се бори за свободата във всеки епизод и то не само с тъщата. Противопоставя се на нещата, които са проблематични в живота като цяло. Това го прави плътен и пълнокръвен, каквито са всички образи в сериала. Във всеки епизод героите се борят, за да осмислят своите моменти на щастие“, споделя актьорът Любен Кънев.

Ненчо Балабанов: All Inclusive ни мотивира да откриваме щастието в малките неща

В търсене на щастието

„Сериалът ни провокира да потърсим по един простичък начин онази емоция, която може да възпламени двама души. Кара ни да потърсим щастието в себе си. Проектът е изключително позитивен. Нещо, което от доста време липсва в българския ефир. Нещо без претенция, но с много смях“, категоричен е Краси Ванков.


Една от темите, която обединява всички герои, е спасяването на българското Черноморие. Един див залив, който е застрашен от застрояване, ги обединява в обща кауза. Ще съумеят ли да го защитят, предстои да разберем.

Не пропускайте комедия „All Inclusive“ всеки петък от 21.00 ч.

loading...

 

Един от най-уважаваните треньори в Гласът на България е Иван Лечев. Но кой е той?

Иван Лечев е български китарист, цигулар и композитор. Роден е на 19 юли 1956 г. в София. Започва да учи цигулка в класа на баща си цигуларя Боян Лечев. През 1975 г. завършва Музикалното училище в София. През 1981 г. завършва Музикалната академия също в София. Той е китарист на българската рок група "ФСБ" от 1978 г.

Няма друга китара в българската музика, която да може да се чуе в толкова много записи през последните 30 години. Заедно с ФСБ преживява някои от най-славните години. Същевременно се утвърждава като един от най-търсените студийни музиканти и аранжори. Създава стотици аранжименти за почти всички български певци – само 8 са в дебютния албум на Георги Станчев. През 90-те свири в различни групи, между които “Стари муцуни”, “Зона Це”, а от 1999 сътрудничи с Арабел фон Караян и нейната група “We Factory”. За първите си композиционни опити е провокиран от актьора Николай Сотиров и още при своя дебют е предложен за наградата “Аскеер” (спектакъла “Апокалипсис… или?”). Впоследствие е номиниран още два пъти за престижната награда, която получава през 2000 година за спектакъла "Синята стая" с Аня Пенчева и Андрей Баташов в Народния театър.

Аранжира и записва изцяло дебютния албум на Нона Йотова “Омана” и като член на групата "Обичайните Заподозрени" е в основата на студийния звук на всички албуми на Стефан Вълдобрев. Автор е на песента "Частен случай" и на още четири песни в едноименния албум на Лили Иванова. Участва като гост-музикант в записите на албумите на Кирил Маричков, Георги Минчев, Дони и Момчил и в албума на Епизод от 2004 "Свети Патриарх Евтимий". Автор е на музиката на италианския филм “Annata di pregio”.


През 2009 г. участва в записите на новия албум на ФСБ "Точка" и след последвалото концертно турне получава, заедно с останалите членове на ФСБ, ордена "Златен век". В началото на през 2010 г. създава заедно с Цветан Недялков и Веселин Койчев "Acoustic Trio 3000", чийто албум "Йо-хо" става Албум на Годината за 2011 на американския сайт indieacoustic.com. От 2013 е член на Фондацията.

loading...

 

В наши дни

Дженгиз изчаква Шуле и когато излиза от заведението, я натиква в едно такси. Той е бесен заради близостта й с шефа й.

Зейнеп се съвзема и Гьонюл й признава, че Турна е жива. Тръгва да я търси из всички къщи.

Дженгиз и Шуле се карат жестоко и таксиджията им казва да слизат и да спрат да крещят. Дженгиз го пита кой е той да му нарежда и двамата се сбиват. Дженгиз взима една бухалка и започва да го бие.

Зейнеп отива на детската площадка, но и там не намира Мелек.

Гьонюл звъни на Джахиде и й казва, че Зейнеп е разбрала истината. Джахиде припада.

Мелек се скарва с две момчета на улицата и те я бутат на земята. През това време Зейнеп я вижда. Вдига и я и я прегръща. Докато Зейнеп се разправя с момчетата, Мелек бяга.

Откарват Джахиде в болницата, а Гамзе звъни на Зейнеп.

Арестуват Дженгиз за побоя над таксиметровия шофьор.

Шуле се прибира с Хасан, а Мелек я чака пред вратата.

Лекарят съобщава на близките на Джахиде, че няма нищо страшно и тя е добре.

Гамзе звъни на Шуле и я предупреждава, че Зейнеп е разбрала за Мелек.

Зейнеп отива в къщата на Шуле. Започва да търси Мелек из стаите, но нея я няма. Двете с Шуле се скарват. Мелек е заедно с Хасан в съседката. Мелек за малко се връща до тях и заварва Зейнеп. Зейнеп моли Мелек за прошка. Мелек казва на Зейнеп, че вече Турна не съществува, да я нарича Мелек. След което я зарязва на улицата и влиза с Шуле в къщата.

Джахиде се събужда и вижда Зейнеп и Гамзе до себе си. Зейнеп й обяснява, че Турна е жива.

Али разбира от Дуру, че Турна е жива. Усъмнява се какво всъщност се е случило.

Мелек заспива в едно легло с Шуле и Хасан между тях. Щастлива е, че Шуле започва да се държи добре с нея и Хасан.

Дженгиз е освободен от затвора, тъй като е платено на таксиджията да оттегли обвиненията си.

Али отива в магазина при Гьонюл и без да иска чува разговора й със старата Зейнеп.

Зейнеп отива пред къщата на Шуле и Мелек. Вижда Дженгиз, който се прибира от полицията. Дженгиз забелязва джипа, но Зейнеп се навежда и той не успява да я види.

Дженгиз се прибира и веднага започва да крещи на Шуле. Тя го прегръща, но той се прави на обиден.

Синан идва при Зейнеп и двамата проследяват Шуле, Хасан и Мелек, които отиват на детската площадка.

Зейнеп вижда, че Мелек е щастлива с Шуле и Хасан и ѝ прилошава. Синан я откарва в дома им и се грижи за нея. Али отива при тях и е готов да разкаже на Зейнеп истината, но телефонът звъни и го прекъсва.

Звъни докторът, който казва на Зейнеп, че има проблеми с изследванията. Със Синан веднага отиват, а Али не успява да ѝ каже нищо.

Дженгиз и Шуле се скарват жестоко и той започва да я души пред децата.

Гьонюл отива при съседката на Шуле. Тя от своя страна отива да вземе децата, а Гьонюл се грижи за тях.

Гьонюл си спомня, че Джахиде е съобщила новината за смъртта на Мелек и отива да говори с нея. Джахиде й признава, че нарочно го е направила, за да спаси дъщеря си. Гьонюл си тръгва и й казва, че не знае дали ще може да запази тази тайна от Зейнеп.

Шуле вдига скандал в заведението, в което работи, и настава бой.

Зейнеп и Синан решават да си осиновят дете. Двамата отиват в дома за сираци и срещат едно момиченце, което прилича на Мелек по маниери.

Гьонюл се допитва до старата Зейнеп и се чуди дали да каже на дъщеря си, че Мелек е жива. Старицата я съветва, че е по-добре да каже истината.

На следващия ден Дженгиз иска Шуле да отиде и да се извини на шефа си, за да продължи да работи.

Дженгиз си търси лотарийния билет, тъй като е спечелил 100 000. Вижда, че е половината е запален и изхвърлен до печката. Мелек му се извинява, но той я заключва в банята и излиза. Мелек опитва да успокои Хасан през вратата, но детето е неспокойно и тръгва към запалената печка. Мелек взима една отвертка и бута ключа, след което спасява брат си.


Дуру иска да работи в редакцията при Али. Той обаче не е особено съгласен и момичето усеща неприязънта му.

Джахиде се чуди какво да направи и решава да даде пари на Шуле и Дженгиз, за да се отдалечат от Истанбул. Гамзе я съветва, че те не знаят за лъжата, която е измислила и ще стане още по-лошо.

Дженгиз разбира, че Шуле ще трябва да доставя и други услги на клиентите и разбива носа на шефа й. Двамата се напиват и се прибират. Дженгиз взима пиян Хасан и го размята. Мелек е на тръни, че ще го изпусне.

Гьонюл вика Зейнеп при себе си, за да й каже истината. Джахиде разбира, че е там и ги прекъсва, след което Зейнеп си тръгва и не успява да научи истината за Мелек.

Мелек се чуди вече с какво да нахрани братчето си. Взима направените от нея играчки и излиза да ги продава на улицата. През това време Зейнеп отива в квартала, за да снима и Мелек я вижда…

 

Дженгиз иска от Шуле да звънне на Зейнеп, но тя отказва. Тогава Дженгиз взима въже и води Мелек до една дърво...

Дуру казва на Гамзе, че Али я е поканил на вечеря. Отива да се приготви щастлива.

Дженгиз прави с въжето люлка за Мелек. Шуле се успокоява, че няма нищо да й направи, а Дженгиз започва да люля Мелек силно. Шуле обещава, че ще се обади на Зейнеп.


Шуле звъни и намеква на Зейнеп, че това е капан. Джахиде и Гьонюл са до нея и Гьонюл казва, че тя ще отиде на мястото на срещата, за да не арестуват Зейнеп отново.

Али отива в ресторанта и казва на Дуру, че я обича само като приятелка.

Дженгиз води Мелек до скалите. Гьонюл се появява, а Дженгиз заплашва, че ще я хвърли, ако не се отдалечат. Накрая взима детето и си тръгва, а Гьонюл плаче.


Дженгиз казва на Шуле, че или Зейнеп ще дойде в краката му или Мелек ще умре. Тръгва с Мелек в неизвестна посока, а Шуле е съсипана. Майката на Дженгиз си спомня за един склад и двете с Шуле отиват там.

Дженгиз звъни на Зейнеп, че ако не дойде до час, Мелек ще се прости с живота си. Зейнеп и Синан тръгват веднага.

Шуле и свекърва й пристигат на мястото, където е Дженгиз. Шуле го моли да й каже къде е Мелек, а той отвръща, че в момента умира. Майката му го удря с една дъска и изважда Мелек от фризера.

Зейнеп казва на Синан да даде газ. Един камион ги помита.

Мелек се събужда, а Шуле благодари на Господ. Дженгиз бяга от склада.

Зейнеп и Синан са откарани в болницата. Налага се Зейнеп да бъде оперирана.

 

 

 

Дженгиз напуска апартамента и оставя Шуле сама. Тръгва с колата, а по пътя изважда Мелек от багажника.

Синан съветва Зейнеп да отиде и да поговори с Гьонюл. Тя отива в магазина и среща баба си, която ѝ показва снимки на сина си. Зейнеп ѝ казва, че синът ѝ не е бил такъв за какъвто го мисли и че е наранил много Гьонюл. Гьонюл се прибира и чува разговора им. Въпреки това Зейнеп вече не иска да комуникира с родната си майка и си тръгва.

Дженгиз води Мелек в къщата на една проститутка на име Дилара.

Гамзе усеща, че Али е влюбен в Зейнеп, а Дуру харесва Али.

Старата Зейнеп си прибира багажа и си тръгва от Истанбул.


Шуле иска помощ от Тахир и той с негов приятел си уговарят среща с Дженгиз. По този начин искат да намерят Мелек.

На Шуле ѝ прилошава и си взима бучка лед. Спомня си, че докато е била бременна с Мелек също ѝ се дояждало.

Дженгиз забелязва, че Мелек е взела телефона му и я затваря в банята, където пренощува.

 

Дженгиз казва на Шуле да оттегли показанията срещу Зейнеп. Двамата се скарват, а той едвам се стърпява.

Зейнеп не спира да мисли за Турна. Джахиде й разказва какво се е случило и че са я настанили в дома за деца.

Дженгиз води Шуле на ресторант и й предлага брак. Тя приема.

Гамзе пита Джахиде дали Дженгиз е успял да убеди Шуле за показанията.

На сутринта Дженгиз пак казва на Шуле да спре да се разправя със Зейнеп. Накрая е принуден да й признае, че Джахиде ще им даде пари. Тя се съгласява, но има условие - Джахиде да й върне Мелек от дома за деца. Джахиде се съгласява.

Зейнеп моли Али да отиде в дома и да снима Турна. Той го прави скришом.

Джахиде отива при Мелек и й казва, че ако иска да изкара Зейнеп на свобода, трябва да каже, че е излъгала относно Шуле. Мелек го прави.

На следващия ден е делото на Зейнеп. Шуле оттегля показанията си и Зейнеп е пусната на свобода. Джахиде отива и дава парите на Шуле и Дженгиз.


Али показва видеото, което е направил за Турна, на Зейнеп. След това Джахиде известява Зейнеп, че Гьонюл е тежко болна и не иска да се лекува. На следващия ден Зейнеп посещава истинската си майка в болницата и й показва, че иска да се излекува и да бъде до нея отсега нататък.

Турна намира телефон и се обажда на Зейнеп. Накрая се разплаква и я пита кога ще отиде да я вземе от приюта.

Шуле и Дженгиз се женят.

Гамзе се шегува с Дуру заради Али. Усетила е, че го харесва. Дуру обаче отрича.

Гьонюл е изписана и Зейнеп отива при нея. През това време Турна бяга от дома за деца и пристига пред магазина на тромавата леличка. Двете със Зейнеп се прегръщат.

Синан започва да издирва Мелек. Обажда се на Али, но журналистът лъже, че не знае къде е детето.

Гьонюл разбира от съседа си, че старата Зейнеп си е събрала багажа и е заминала.

Джахиде разбира, че Турна е при Зейнеп и заедно с Дуру и Гамзе отиват в магазина на Гьонюл.

Дженгиз купува къща за него и Шуле. Прави й изненада. Шуле е изумена.

Инспекторът отново се обажда на Шуле и иска да знае адреса. Тя се принуждава да отиде при Неджми и да поиска помощ от него - да каже, че двете с Мелек живеят при него и съпругата му.

Докторът казва на Гамзе и Мерт, че детето е било напълно здраво и че Мерт е неговият баща. Гамзе е бясна на Мерт и си тръгва.

Инспекторът се хваща на лъжата, че Шуле и Мелек живеят при Неджми и жена му. Мелек пък успява да заблуди психоложката, че всичко е наред и живее добре. Разбира от нея подробности относно свижданията в затвора.

Шуле се връща в съборетината с Мелек и я обвинява, че заради нея Дженгиз я е напуснал. Качва я на горното леглото, за да не може да слезе и я предупреждава, че отсега нататък ще я възпитава с методите на Дженгиз.

Когато Шуле заспива, Мелек се обажда на Гьонюл и се уговаря с нея да се срещнат и отидат заедно при Зейнеп на свиждане. Гьонюл й обяснява как да стигне до нея.

Гьонюл приготвя храна за Зейнеп, но й става лошо и припада. Потича кръв от носа й.


Шуле се събужда и не намира Мелек в леглото...

Зейнеп чака в залата за свиждане Гьонюл, но тя не идва, тъй като е в болница. Накрая се появява Мелек. Двете се прегръщат и разплакват.

Една от затворничките показва на надзирателката Зейнеп и Мелек. Тя отива и пита защо Мелек е дошла на свиждане, а не Гьонюл. След това изкарва детето на сила.

Синан вижда, че отвеждат Мелек в една от стаите в участъка. Решава да поговори и да я разпита. Шуле също идва в полицията, след като й се обаждат, че дъщеря й е там.

Синан пита Мелек, каква й е Зейнеп. Момичето отвръща, че е нейна майка. След това разказва на комисаря, че Зейнеп винаги я е защитавала и грижила за нея, а Шуле я е изхвърлила на сметището, завързана в чувал. Синан нарежда да отведат Шуле в залата за разпит.

Докато Шуле отива към залата, вижда Зейнеп. Зейнеп нарочно си открива блузата, на която е закачила хартиено сърце, направено от Мелек. Шуле си спомня случая, когато Мелек е намерила във фризьорския салон сърцето и го е взела. Зейнеп се подсмихва, за да издразни Шуле.


Синан разпитва Шуле и разбира, че е била лоша майка. След това й показва писмото, което Мелек е написала на Зейнеп. Шуле вече не може да се оправдае, тъй като всичко е излязло наяве.

Дженгиз отива пред участъка и иска да се събере отново с Шуле. След като двамата разговарят, той се обажда на Гьонюл и й обещава, че ще убеди Шуле да си оттегли жалбата срещу Зейнеп. Дженгиз ще вземе крупна сума пари от адвокатката. След това настанява Шуле в един от най-скъпите хотели, купува й маркови дрехи и я води в изискан ресторант.

Страница 1 от 227

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ